USR: miza acestor alegeri este viitorul democrației românești, nu numele unui primar

Primarii Clotilde Armand și Dominic Fritz au făcut un apel ferm către autorități pentru renumărarea voturilor, pe fondul unor dovezi clare care indică o fraudă flagrantă în procesul electoral.

Clotilde Armand a prezentat dovezi incontestabile conform cărora calculele matematice nu corespund. Cu dovezi, Clotilde Armand a semnalat dispariția a sute de buletine de vot din mai multe secții de votare.

„Cerem renumărarea voturilor. Avem dovezi clare că s-a fraudat acest vot în mod flagrant. Am prezentat dovezi unde cifrele matematice nu corespund. 2.097 de buletine sunt pierdute și nu știm unde sunt. Am recuperat dintr-o singură secție 180 de voturi transcrise greșit. Fac apel la autorități să accepte renumărarea voturilor pentru că nu au nimic de ascuns. Ciolacu și Ciucă sunt părtași la cea mai mare fraudă electorală de după 1946!”, spune Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

„Fac un apel la domnul Ciolacu, care este liderul PSD, liderul partidului din care provine președintele AEP. Miza acestor zile nu este viitorul primar al Sectorului 1. Nu este viitorul primar al Sectorului 2. Povestea aici nu este despre Clotilde Armand, nu este despre Radu Mihaiu. Miza acestor zile este viitorul democrației românești. Nu cerem nimic mai mult decât să ne uităm încă o dată la buletine de vot, să ne asigurăm că, indiferent cine va fi primar, să fie valid”, spune Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

USR solicită autorităților să acționeze rapid și eficient în această privință, subliniind importanța restabilirii integrității procesului electoral.