Ionuț Moșteanu: Repornim USR cu toată forța, PSD și PNL tratează democrația ca pe un joc de alba-neagra

Ionuț Moșteanu: Repornim USR cu toată forța, PSD și PNL tratează democrația ca pe un joc de alba-neagra

Biroul Național al USR a stabilit, în ședința de astăzi, detaliile pentru Congresul USR din 29 iunie, în care va fi aleasă o nouă conducere executivă a partidului, adică un nou Birou Național. Detaliile despre cele două tipuri de alegeri care se derulează în acest moment în USR – pentru președinția, respectiv pentru Biroul Național al USR – au fost prezentate, într-o conferință de presă, de Ionuț Moșteanu, vicepreședinte și purtătorul de cuvânt al USR.

Toți colegii au disponibilitate să organizăm tranziția către o nouă conducere a partidului într-un mod cât mai simplu și clar, lipsit de orice posibilitate de contestare juridică, pentru că vedem ce au făcut PSD și PNL de-a lungul anilor și știm că au toate instituțiile și vor încerca să conteste dreptul USR de a fi pe buletinele de vot la alegerile care urmează până la sfârșitul anului. Suntem oameni responsabili și vom reporni USR cu toată forța. Următoarele alegeri sunt cele prezidențiale și așteptăm tot felul de surprize din partea PSD și PNL, care vedem că se joacă cu calendarul de alegeri ca și cum joacă alba-neagra în curte. Așa tratează ei democrația”, declară Ionuț Moșteanu.

10 membri USR și-au depus candidatura pentru funcția de președinte al USR în interiorul termenului stabilit, termen care a expirat duminică seara. Urmează validarea candidaturilor de către Comisia electorală, ținând cont că fiecare dosar de candidatură trebuie să conțină o serie de documente, printre care un proiect politic, declarații de avere și de interese și declarația de necolaborare cu fosta Securitate.

Odată validatate candidaturile va începe campania internă, urmând ca toți membrii USR să-și aleagă președintele prin vot electronic în cursul zilelor de 24 și 25 iunie. Dacă niciunul dintre candidați nu va obține majoritatea voturilor membrilor USR se va organiza un al doilea tur pe 27-28 iunie.

În paralel cu campania internă pentru funcția de președinte al USR se derulează procedura pentru alegerea unui nou Birou Național al USR. Format din 24 de membri, BN al USR va fi ales de cei 600 de delegați participanți la Congresul USR programat să se desfășoare pe 29 iunie. În acest moment, toate filialele USR derulează alegeri pentru desemnarea delegaților la Congres.