Elena Lasconi este candidata USR pentru alegerile prezidențiale

Elena Lasconi, președinta USR, a fost desemnată candidata USR pentru alegerile prezidențiale, cu 94,31% din voturile a circa 600 de delegați prezenți la Congresul extraordinar al partidului.

Elena Lasconi își dorește o Românie prosperă, sigură și liberă. Un stat care să-și respecte cu adevărat cetățenii. Prea mulți români au fost goniți din casa lor, România. Ei n-au plecat din lipsă de patriotism, au fost dați afară din casa lor de o clasă politică lacomă, care i-a împovărat ca să-și dea privilegii cu nemiluita.

România merită un viitor mai bun. De aceea, Elena Lasconi le propune românilor să-și unească forțele pentru o țară din care aceștia să nu-și mai dorească să plece.

Este o onoare pentru mine, mă așteaptă un drum foarte greu, dar toată viața mea am ales drumul greu. Am ales acest drum din sentimentul de iubire: iubesc România cu toată ființa mea. Am spus de pe 10 iunie, când am văzut acea hartă roșie, că anul 2024 este anul în care putem să îngropăm democrația din România sau putem să o salvăm. Eu sunt sigură că fiecare român de bună- credință își dorește asta. Vom salva democrația din România și mă gândesc la o singură cifră: 1.166. Este numărul de morți de la Revoluția din 1989”, a declarat Elena Lasconi.

Președinta USR a făcut un apel către toate formațiunile de dreapta, în special către Nicolae Ciucă, să vină să susțină proiectul pentru prezidențiale al USR.

Singura soluție de prosperitate pentru România este Dreapta. În ceea ce-l privește pe domnul Ciucă, este un militar de carieră, aș vrea să se gândească bine, să cântărească bine ce se întâmplă în acest moment în țară și, dacă ne dorim cu toții ca PSD să nu ajungă la Cotroceni, să vină să susțină proiectul USR. Din păcate, nu-l prea mai dezlipește poporul de domnul Ciolacu. E un moment în care ar trebui să se gândească toată lumea bine, să lăsăm orgoliile și să vedem care este binele României. Din punctul meu de vedere, dacă ne-am uni cu toții, am câștiga cu siguranță. Dacă nu doresc să se unească cu noi, noi tot vom câștiga”, a afirmat Elena Lasconi.

Elena Lasconi a reușit să reconstruiască orașul Câmpulung într-un mandat de primar, a recâștigat Primăria cu mai multe voturi decât acum 4 ani și acum își propune să reconstruiască România.

Angajamentul Elenei Lasconi și al USR în fața românilor are la bază apărarea democrației și statul de drept, venituri decente pentru românii care muncesc cinstit, un sistem de educație care să pregătească cu adevarat elevii pentru viața reală, un sistem de sănătate în care pacientul este tratat cu grijă și respect, consolidarea apartenenței la NATO și UE.

Elena Lasconi, recent aleasă președinta USR prin vot electronic exprimat de toți membrii partidului, este primarul USR al Municipiului Câmpulung Muscel din anul 2020. Elena Lasconi are 52 de ani, este de profesie economist și, înainte de a intra în politică, a avut o carieră de succes, de 25 de ani, în televiziune. În primul mandat de primar, Elena Lasconi a obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung, iar proiectele demarate au depășit 400 de milioane de lei, sumă care a reprezentat bugetul orașului pe 40 de ani. La alegerile din 9 iunie, a câștigat un al doilea mandat cu peste 70% din voturi.