Elena Lasconi: Momentul schimbării este acum. Trebuie să terminăm ce am început în decembrie 1989

Elena Lasconi: Momentul schimbării este acum. Trebuie să terminăm ce am început în decembrie 1989

Într-o Românie roșie, condusă de un partid-stat, românii trebuie să-și unească forțele, să salveze democrația din România și să lupte pentru ca țara să aibă un viitor mai bun, a declarat președinta USR, Elena Lasconi, în deschiderea Congresului extraordinar al USR, organizat pentru alegerea noului Birou Național al USR și a candidatului USR în alegerile prezidențiale.

Elena Lasconi, președinta USR: „După 9 iunie, țara este roșie, avem un partid-stat PSD. Practic, suntem pe cale să auzim o singură voce într-o Românie cu 19 milioane de români, aceeași voce care a destrămat poporul vreme de 34 de ani și care a gonit de aici, de acasă, alte 5 milioane de români.

Eu sunt aceeași Elena, mă știți, nu m-am schimbat. Sunt aceeași femeie din popor și, printre milioanele de români, sunt și eu o voce și refuz să-i las pe alții să-mi spună cine e România și ce-și doresc românii. România este țara mea, România este țara ta și a ta, a tuturor celor care simt că aici este ACASĂ. Nu am să tac. Refuz să fiu spectator. Nu accept oferta celor trei trandafiri roșii care ascund spinii umilinței, dezbinării, incompetenței, minciunii, hoției și corupției. Nu accept asta.

Vin nu ca să conduc un partid, vin să creez o mișcare, să continuăm ce am început în decembrie 1989. Să deschidem cușca în care am fost închiși atâta vreme.

Nu am venit aici ca să țin speranța în viață. Nu sunt aici să vă zic să răbdați, să aveți răbdare. Sunt aici să vă zic: „Gata, fraților, haideți la luptă!”

Momentul schimbării este acum.”

Astăzi, 29 iunie, într-un Congres extraordinar, 600 de delegați aleg noua structură de conducere executivă a USR – 24 de membri ai Biroului Național. Aproape 200 de candidați sunt înscriși în această competiție.

Tot în cadrul Congresului de astăzi va fi desemnat candidatul USR pentru alegerile prezidențiale. În competiție sunt înscriși trei candidați:

1. Elena Lasconi, președinte USR

2. Dumitru Stanca, membru USR Olt

3. Octavian Berceanu, membru USR București.