Elena Lasconi: „USR vrea respectarea legii și alegeri la termen. România are nevoie de un președinte care să fie alături de români”

Elena Lasconi: „USR vrea respectarea legii și alegeri la termen. România are nevoie de un președinte care să fie alături de români”

Elena Lasconi, președinta USR, i-a transmis premierului Marcel Ciolacu, la consultările de la Palatul Victoria, că USR dorește respectarea legii și organizarea de alegeri prezidențiale la termen. Elena Lasconi a atras atenția că problemele reale ale românilor sunt cu totul altele, nu calendarul alegerilor: scumpirile și cum le vor afecta ele viața în mod direct.

Din delegația USR participantă la discuțiile cu premierul au mai făcut parte primarii Dominic Fritz și Lucian Stanciu Viziteu.

Noi considerăm că dialogul este baza democrației, așa cum ar trebui să fie și respectarea legii. Discuția de astăzi nu ar fi avut loc dacă PSD și PNL se înțelegeau, dar se pare că se joacă de-a democrația. Noi am fost fermi, așa cum am fost și înainte să intrăm la discuții: respectarea legii și alegeri la termen. Am dat și un exemplu: alegerile prezidențiale din SUA, care sunt de 100 de ani în a doua zi de marți din luna noiembrie. Noi nu suntem în stare măcar să respectăm legea? Cerem să respecte legea și democrația, nu să tot schimbe legea după bunul plac”, a declarat Elena Lasconi, la ieșirea de la consultări.

Președinta USR l-a atenționat pe premierul Ciolacu, în cadrul discuțiilor de la Palatul Victoria, că românii au cu totul alte probleme, care trebuie să fie prioritare pe agenda Guvernului PSD-PNL.

Astăzi, se scumpesc iarăși toate, începând cu benzina și motorina. Și oamenii sunt tot mai îngrijorați de scumpiri și de cum le vor fi afectate veniturile, nu de când vor merge la vot. România are nevoie de un președinte care să fie alături de români și de un premier care să ia decizii în interesul lor, nu de discuții interminabile despre data alegerilor”, a precizat Elena Lasconi.

Președinta USR a reluat, totodată, apelul către toate partidele care se consideră a fi de dreapta și de centru-dreapta în România de a o susține la alegerile prezidențiale.

În momentul de față, singura opțiune liberală din România este USR. Pe domnul Ciucă nu mai poți să-l dezlipești din poză de domnul Ciolacu. Cei din PNL au pierdut foarte mult din încrederea electoratului, au greșit de două ori prin colaborarea cu PSD”, a afirmat Elena Lasconi.