Photo by David Iliff. License: CC-BY-SA 3.0

Uniunea Salvați România este primul partid din România care și-a ales candidații la alegerile europarlamentare printr-un proces de tip “primaries”, adică prin votul tuturor membrilor, printr-un sistem electronic, on-line și verificabil.

Peste 80 de membri USR s-au înscris în cursa internă pentru alegerea candidaților la alegerile europarlamentare din primăvara anului 2019. Candidații au fost membri din toată țara, cu vârste cuprinse între 26 și 61 de ani și profesii diverse, de la economiști, ingineri IT, până la jurnaliști și cercetători. Diaspora a fost bine reprezentată în această competiție cu peste 10 candidați.

Campania internă a început pe data de 1 octombrie și s-a încheiat pe 22 noiembrie, iar în tot acest timp au avut loc dezbateri în toate județele și orașele mari din țară, unde candidații au vorbit despre competențele profesionale și proiectele lor pentru Parlamentul European atât în fața membrilor cât și a cetățenilor care au vrut să fie parte dintr-un spectacol al democrației.

Parlamentari Europeni USR 2019-2024

Apără Votul: înscrie-te ca delegat la vot
Implică-te și tu! Fii parte din soluție.

Donează

Avem nevoie de ajutorul tău. Fiecare donație ne duce cu un pas mai aproape. Mulțumim!