Missziónk
Románia: egy modern ország, ahol megélheted a jövőd!

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a harmadik legnagyobb romániai parlamenti párt és a legjelentősebb Európa-párti mozgalom, amely valódi alternatívát jelent a jelenlegi politikai hatalommal szemben.

A 2016-ban alapított párt olyan aktivistákat és szakmájukban jeleskedő személyeket hozott össze és vonzott a politikai életbe, akiknek elszánt célja volt, hogy belülről változtassanak a jelenlegi rendszeren és harcoljanak a korrupció ellen, népszerűsítve a politikai átláthatóságot.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elszánt célja, hogy megerősítse Románia jogállamiságát és a törvények hatalmát, tiszteletben tartva az állampolgári jogokat és szabadságot, amelyet a Románia által is aláírt nemzetközi szerződések előírnak.

Mi az USR-nél hiszünk abban, hogy az egyetlen járható út, amely biztosítja állampolgáraink jólétét és biztonságát, csakis az Európai Unióval és euroatlanti szövetségekkel történő szoros együttműködéssel lehetséges. Hisszük, hogy Románia a mostaninál erősebb és határozottabb befolyásra is képes az EU-n és a NATO-n belül.

Viziónk

Együttes erővel, egy átlátható és felelősségteljes államot szeretnék létrehozni, amely állampolgárait szolgálja és amelyben a törvény és igazságszolgáltatás hatalmát tiszteletben tartják. Célunk egy olyan oktatási rendszer és infrastruktúra kiépítése, amely minden állampolgár számára európai életminőséget biztosit. Egy olyan Romániát építünk, amelyben az emberek ismét együtt tudnak élni családtagjaikkal.

Dan Barna
Dan Barna
USR elnök

Az USR célja, hogy őszinte, átlátható és aktív módon képviselje az állampolgárokat a Parlamentben és egy demokratikus alternatívát nyújtson Romániának.

Szervezet

A USR országos képviselete jelen van Bukarestben és mind a 41 romániai megyében. Jelenleg több mint 290 fiókszervezetünk van, a legnagyobb a több mint 500 tagú diaszpóra. A Parlamentben a USR a 2016-os választások után a harmadik legnagyobb párt, amely 40 választott helyet nyert el, 27 képviselőt a képviselőházban és 13 szenátort a szenátusban (9%-os arány). Képviselőink kulcsfontosságú pozíciókat töltenek be a parlamenti struktúrákban, több bizottságában, beleértve a technológiai és kommunikációs bizottság elnökségeit, valamint az esélyegyenlőség bizottság vezetését.

Végrehajtó szervünket, a Nemzeti Irodát a párt elnöke, Dan Barna koordinálja.