Alexa Semeniuc

Alexa Semeniuc

Primar Rona de Sus, județul Maramureș

Semeniuc Alexa este primarul comunei Rona de Sus, județul Maramureș. Încă din primele două luni de mandat a reușit două dintre obiectivele promise cetățenilor în campania electorală: reabilitarea dispensarului din satul Coștiui și scăderea taxelor auto conform noului Cod fiscal, o măsură necesară dat fiind că locuitorii comunei plăteau mai mult decât cei din municipiul Sighetu Marmației.

De profesie inginer, a lucrat vreme de peste 20 de ani la Direcția Silvică Maramureș, după studii la Universitatea Agrară de Stat din Moldova, specialitatea Silvicultură și grădini publice din Chișinău. A intrat în politică pentru că administrația locală nu a implementat niciun proiect major de dezvoltare în ultimii cel puțin 20 de ani, așa a ajuns Rona de Sus să fie ultima comunitate din județul Maramureș când vine vorba despre dezvoltare. 

Obiectivele sale majore sunt cele care vor aduce comuna la un nivel de trai decent, precum accesul la apă potabilă, canal, reabilitarea dispensarului din Rona de Sus, construirea unui cămin cultural, dar mai ales reabilitarea a două clădiri din Rona de Sus și transformarea lor în sală de sport și de festivități. Apoi, planul pe termen lung cuprinde atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea durabilă a comunei prin atragerea de noi investiții și crearea de noi locuri de muncă, educație și sănătate la standarde europene prin programele europene special construite. 

Urmărește activitatea primăriei aici: https://www.facebook.com/Prim%C4%83ria-comunei-Rona-de-Sus-101100215146898

Sari la conținut