Anca Dragu

Anca Dragu

Vicepreședinte, senator de București

Anca Dragu este senator USR de București și vicepreședinte în Biroul Național al USR.

De profesie economist, Anca Dragu a fost ministru al Finanțelor în Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017. A fost primul ministru al Finanțelor care a dezvoltat o platformă publică dedicată cheltuielillor bugetului general, un instrument care a contribuit semnificativ la creșterea transparenței finanțelor publice.

Anca Dragu deține o diplomă de licență și un doctorat în Economie la Academia de Studii Economice din București, un master în Politici Publice și Aderare la UE, absolvit în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București și a urmat diferite programe în cadrul Universității Georgetown, Programul de burse pentru Europa Centrală și de Est și în cadrul Universității George Washington, Washington DC.

Anca Dragu a dobândit experiență în decursul celor 24 de ani de activitate profesională atât la nivel național, cât și internațional în mediul public și privat. A fost analist economic în cadrul Direcției Generale pentru Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene, după o experiență de 12 ani în cadrul biroului Fondului Monetar Internațional din București, a lucrat ca economist în cadrul Băncii Naționale a României și a făcut parte din echipa de conducere E.ON România.

 

Anca Dragu – Declarație de avere 2021

Anca Dragu – Declarație de avere 2022

Sari la conținut