Clotilde Armand

Membru al Biroului Național USR, Primar Sector 1, București

Clotilde Armand este membru fondator al partidului Uniunea Salvați România și primarul „de o noapte” din 2016 de la Primăria Sectorului 1 („a pierdut” atunci la câteva voturi distanță față de candidatul PSD). Ulterior, la alegerile europarlamentare din 2019, a devenit europarlamentar USR PLUS și o voce importantă în apărarea intereselor României la Bruxelles, fiind membră în Comisia de Buget și Comisia pentru Transport din Parlamentul European.

În alegerile locale din 2020, a reușit să câștige mandatul de primar și, astfel, a început lupta pentru o administrație cinstită și eficientă, cu adevărat în slujba cetățenilor.

Clotilde s-a născut în Franța, dar este româncă prin căsătorie și alegere. Inginer format la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite ale Americii și la Ecole Centrale din Paris, are peste 20 de ani de experiență în inginerie, consulting și management pentru companii. Până să intre în politică în 2015, a lucrat pentru giganți industriali și a gestionat proiecte mari de infrastructură în întreaga lume.

Ca primar, și-a propus să schimbe în profunzime atitudinea administrației publice și să aducă un mod de gestiune eficient și necorupt:

– Stop contractelor „umflate” din bani publici.

– Stop unei administrații cu „pile”.

– Sprijin pentru investitori pentru a impulsiona economia locală, bazată pe tehnologii noi. Sprijin pentru investitorii imobiliari cu planuri de dezvoltare coerente și proiecte de reabilitare urbană.

– Proiecție spre viitor: o strategie de dezvoltare a Sectorului 1 care să pună capăt politicii de haos urban, asaltului asupra spațiilor verzi, lipsei de viziune privind contribuția Primăriei S1 la reformarea sistemului de transport și a sistemului medical din București.

Clotilde vrea ca investițiile masive să beneficieze de toată atenția: cel puțin 40% din bugetul Sectorului 1 să se regăsească în investiții pentru comunitate. De asemenea, în mandatul său, Primăria Sectorului 1 să fie deschisă spre locuitori: transparență în cheltuieli, transparență în decizii, servicii publice de calitate.

Urmărește activitatea lui Clotilde aici: https://www.facebook.com/clotildearmand.ro

Mai multe despre proiectele și inițiativele sale, aici: https://invingem.ro/team/clotilde-armand/

Sari la conținut