Horia Bugarin

Horia Bugarin

Primar Dumbrăvița, județul Timiș

Horia este unul dintre cei patru primari ai USR PLUS în județul Timiș și, asemenea colegilor de Alianță care au câștigat mandate în Timișoara, Cenad și Foeni, el a intrat în cursa electorală cu o viziune europeană și modernă pentru localitatea pe care o va administra în următorii ani. Își dorește să le ofere cetățenilor comunei Dumbrăvița, una dintre cele mai bogate comune din România, o administrație transparentă și orientată exclusiv spre nevoile oamenilor.

Horia s-a născut în Moldova Nouă și a crescut în Reșița, iar la 18 ani s-a mutat în Timișoara pentru a urma cursurile Facultății de Fizică, pe care a absolvit-o în 1995. După un masterat în Marketing și Gestiunea Afacerii (Universitatea de Vest Timișoara), a obținut și Professional Diploma în Management, ocazie să-și dea seama că managementul nu este foarte diferit de matematică sau fizică, aplicându-i-se aceleași principii logice. 

Așa a început o carieră de peste 17 ani în domeniul managerial, în companii multinaționale și românești, în diverse poziții precum director de vânzări, director comercial sau director general. Din 2008, s-a dedicat în întregime antreprenoriatului și și-a construit propria afacere în domeniul resurselor umane, care a ajuns să fie, în 2019, a cincea companie de profil din România și singura companie românească într-un top dominat de multinaționale.

Ca primar, Horia vrea să investească în proiecte de dezvoltare durabilă, precum educația, sănătatea, infrastructura sau mediul, precum și în dezvoltarea mediului de afaceri.

 

Cele cinci direcții strategice după care vrea să dezvolte comuna sunt: 

  1. Educație pentru viitor. Extinderea infrastructurii preșcolare și școlare din fonduri proprii și fonduri europene, astfel încât fiecare copil să aibă asigurat accesul facil la educație, optimizarea și extinderea transportului școlar, asigurarea unui mediu în care elevii și profesorii să performeze, asigurarea securității în spațiile școlare și în proximitatea lor, promovarea activităților extrașcolare.
  2. Calitatea vieții. Continuitatea asistenței medicale primare prin înființarea a două Centre de Sănătate cu asigurarea serviciului de permanență, construirea de parcuri și spații de joacă pentru copii și adolescenți, construirea și amenajarea de spații publice pentru promenadă, asigurarea siguranței cetățenilor și a ordinii publice, asigurarea unui mediu curat pentru sănătatea umană și bunăstare, păstrarea identității localității și promovarea culturii, respectarea și promovarea egalității și a non-discriminării.
  3. Dezvoltare prin investiții. Investiții publice în străzi, trotuare și căi de acces, în insfrastructura de apă și canalizare, în infrastructura de furnizare a energiei electrice, de gaz și fibră optică, în iluminatul public, în transportul public și în infrastructura pentru transport alternativ, parteneriat cu mediul de afaceri, atragerea de fonduri europene.
  4. Administrație deschisă. Transparentizare și prioritizare bugetară, bugetare participativă, digitalizarea administrației, transparentizarea ședințelor Consiliului Local, organizarea de consultări publice pe teme de interes pentru localitate.
  5. Dumbrăvița metropolitană. Elaborarea unui Plan de Mobilitate Durabilă pentru comuna Dumbrăvița și corelarea acestuia cu PMUD al Municipiului Timișoara, asigurarea de linii de transport public care să conecteze eficient localitatea de Timișoara, creșterea numărului de căi de acces către Timișoara prin parteneriat cu primăria Timișoarei, dezvoltarea unei rețele de transport alternativ, cu regim mixt: navetă și agrement, colaborarea cu localități parte din Polul de Creștere Timișoara pentru dezvoltarea infrastructurii de legătură.

Urmărește activitatea lui Horia aici: https://www.facebook.com/bugarinhoria

Sari la conținut