Iulian Bulai

Iulian Bulai

Vicepreședinte USR, Deputat de Neamț

Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă
Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi - Vicepreşedinte
[email protected]

Iulian Bulai are studii universitare în arte vizuale la Academia Națională de Arte din Oslo, Norvegia, și un masterat în relații internaționale, la Universitatea din Siena, Italia. În primul mandat de deputat, în legislatura 2016-2020, a fost membru în comisiile pentru Cultură și pentru Afaceri Europene.

De la începutul anului 2019, este membru în Comisia de Monitorizare a APCE și reprezentantul Camerei Deputaților la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), care, printre altele, votează judecătorii Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Unul dintre proiectele inițiate de Iulian Bulai este legea adopțiilor, care a fost la un pas să devină lege, însă rezistența la schimbare e mare, iar lupta cu interesele politicianiste este grea. Preocupat să pună capăt sinecurilor de partid și de stat, a inițiat mai multe proiecte de legi de desființare sau comasare a unor astfel de instituții-fantomă. Prin demersurile sale, Iulian Bulai a reușit să pună problema construcției de autostrăzi în Moldova pe agenda guvernamentală și publică.

În viitorul mandat, conectarea județului Neamț la restul țării și la Europa, prin autostrăzi, rămâne o prioritate. Reforma din domeniul culturii, centrată pe beneficiile civice și educaționale ale culturii, astfel încât să pătrundă masiv în zonele fără acces la actul cultural (județul Neamț e una dintre acestea), și asumarea de către Statul român a unei politici memoriale legate de trecutul comunist sunt alte două obiective asumate de Iulian Bulai în următorul mandat.

Iulian Bulai – Declarație de avere 2019

Sari la conținut