Janos Istvan Jakab

Janos Istvan Jakab

Primar Ațintiș, județul Mureș

Janos Istvan Jakab, primarul comunei Ațintiș, județul Mureș, este de profesie economist. S-a născut în orașul Luduș, a crescut în satul Cecălaca, comuna Ațintițș, jud. Mureș. A absolvit școala de electricieni auto în Dumbrăvioara, apoi, timp de trei ani, a lucrat în domeniul construcțiilor în România și Spania.

În 2004 s-a stabilit în Olanda, unde a lucrat la o fermă ecologică vreme de 15 ani, timp în care a a avut și rolul de director general. S-a reîntors în țară în 2019 și și-a deschis o firmă de consultanță pentru personal muncitor și, până să fie ales primar, a colaborat cu mai multe societăți comerciale din Olanda. 

A intrat în politică pentru a contribui la dezvoltarea comunității sale și, în următorii patru ani, își propune să facă acest lucru prin transparență, comunicare constantă cu oamenii. Spune că prin transparență câștigă încrederea oamenilor și prin încredere ajunge la dezvoltarea pe care vrea să o vadă în comună. 

Printre prioritățile sale se numără transparentizarea bugetului comunei, eficientizarea serviciilor, atragerea de fonduri europene pentru proiecte de infrastructură, suport și consultanță cetățenilor care vor să acceseze fonduri europene, identificarea unui teren și amenajarea unui parc industrial pentru investitori cu scopul de a crea noi locuri de muncă.

Urmărește activitatea lui Janos aici: https://www.facebook.com/jakab.janos.73

Sari la conținut