Silviu Zinica

Silviu Zinica

Primar Smârdan, județul Galați

Silviu Zinica, primarul comunei Smârdan, județul Galați, a început să muncească pentru comunitate a doua zi după alegerile locale, chiar dacă și-a preluat oficial mandatul o lună mai târziu. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să cumpere boilere ca elevii să aibă apă caldă și să repare o centrală pentru ca aceștia să nu mai îndure frigul în timpul cursurilor. Schimbări mici, cu impact mare, care rămăsese ignorate de administrațiile anterioare. 

De asemenea, elevii din Smârdan au primit acces la calculatoarele care zăceau nefolosite în școală doar pentru că nu exista o priză la care să fie alimentate cu energie. Problema a fost rezolvată de un consilier local, de meserie electrician.   

Sunt probleme mici, pe care comuna le are de zeci de ani, dar care arată nepăsarea administrației trecute și pe care Silviu Zinica și echipa sa de consilieri locali au reușit să le rezolve în câteva săptămâni.

Silviu, în vârstă de 38 de ani, are un master în Administrarea Afacerilor Internaționale, absolvit în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Înainte de a fi primar a lucrat în industria auto.

Viziunea lui de dezvoltare a comunității înseamnă un Smârdan dotat la standardele tehnologice si de utilitate ale unui oraș, adică apă curentă, gaze și canalizare, centru de permanență medicală și educație la nivel european.

Prima sa zi de lucru după învestire a început cu publicarea primul său raport de activitate, în cadrul căruia a detaliat ce a reușit să facă în perioada scursă de la momentul alegerii sale ca primar (27.09.2020), până în cel al învestirii oficiale în funcție (30.09.2020). Puteți citi raportul aici. Urmăriți pagina lui de Facebook  pentru a fi la curent cu activitatea și proiectele lui Silviu Zinica, primarul USR PLUS al comunei Smârdan.

Urmărește activitatea lui Silviu aici: https://www.facebook.com/Zinica-Silviu-277922553113093

Sari la conținut