Vasile Popa

Primar Gârbovi, județul Ialomița

Vasile Popa are 26 de ani și este de profesie inginer. A finalizat studiile superioare la Facultatea de Management și Inginerie economică în Agricultură și Dezvoltare rurală, în prezent urmând studiile postuniversitare la aceeași facultate. În 27 septembrie 2020 a fost ales primar al comunei Gârbovi, județul Ialomița.

Printre proiectele pe care Vasile Popa dorește să le implementeze în actualul mandat se numără:

1. Modernizarea rețelei de apă la standarde europene, prin soluții de filtrare, captare, distribuire și tratare a apei, prin fonduri europene.
  2. Atragerea de investitori pe partea agricolă, pentru a putea valorifica bogăția solului comunei, și înființarea de asociații agricole.
  3. Construirea unui centru de recuperare, terapie și îngrijire pentru copii și bătrâni.
  4. Înființarea unui after school și oferirea de cursuri de dezvoltare personală pentru elevi – prin modernizarea facilităților de învățământ. Vasile Popa dorește să asigure tinerilor condiții de cel mai înalt nivel care să-i pregătească în viitoarele meserii.
  5. Asfaltarea comunală – primarul comunei Gârbovi consideră esențială dezvoltarea căilor de acces pentru terenurile agricole și pentru tranzitul intercomunitar;
  6. Valorificarea solului prin crearea unui sistem de irigații;
  7. Asigurarea transportului gratuit pentru elevi, de la Gârbovi spre orașele învecinate;
  8. Achiziționarea de biciclete pentru elevii din comună, prin accesarea de fonduri europene pe axa „Programului Operațional Capital Uman”
  9. Crearea de noi locuri de agrement recreative și sportive în comună – piscine, locuri de joacă pentru copii, parcuri moderne, precum și înființarea unor terenuri multisport cu gazon artificial, balon și zgură, care pot fi folosite în orice sezon;
  10. Subvenționarea taxei de gunoi – consideră importantă sprijinirea locuitorilor, dar mai ales modernizarea colectării la standarde europene. În acest sens, propune înființarea unei gropi de gunoi ecologice din fonduri europene care să permită selecția și reciclarea compostului rezultat din deșeuri.

Urmărește activitatea lui Vasile aici: https://www.facebook.com/primariagarbovi

Sari la conținut