Vlad Gheorghe

Vlad Gheorghe

Europarlamentar

Vlad Gheorghe este europarlamentar USR PLUS din noiembrie 2020. Este membru în Comisia pentru bugete și face parte din Delegația la Comisia parlamentară de stabilizare și de asociere UE-Serbia. De asemenea, este membru supleant în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru petiții și Comisia specială pentru lupta împotriva cancerului, precum și în Delegația la Comisia parlamentară de stabilizare și de asociere UE-Albania.

Vlad este jurist specializat în drept administrativ-fiscal, fonduri europene și achiziții publice. A derulat proiecte transnaționale în infrastructură, mediu, resurse umane. După #colectiv, a decis să se implice civic și politic, din 2016 fiind membru al echipei juridice USR din Parlamentul României. Alături de parlamentarii juriști, s-a opus modificărilor PSD & ALDE aduse Codului Penal și de Procedură penală în Comisiile Iordache și Nicolicea, inclusiv prin sesizări de neconstituționalitate câștigate la CCR și a redactat inițiative legislative pentru a stopa hoția precum DNA-ul Pădurilor.

A decis să candideze la europarlamentare pentru că românii merită infrastructură, educație, sănătate la standarde europene și Vlad consideră că le vom avea doar când vom scoate din rădăcini corupția. În Parlamentul European Vlad lucrează pentru o definire unitară a faptelor de corupție la nivelul Uniunii și alte instrumente care să sprijine activitatea Parchetului European.

#RefuzAbuz și #VotezContez sunt devizele după care se ghidează în activitatea lui zilnică pentru o Românie fără hoție și fără penali în funcții publice.

Sari la conținut