Diana Buzoianu: Un pas mai aproape de interzicerea tăierii de arbori din pădurile din jurul Bucureștiului

Proiectul USR de protejare a pădurilor din jurul Bucureștiului, inițiat de deputata Diana Buzoianu, a primit avize favorabile din partea Consiliului Legislativ și Consiliului Economic și Social. Proiectul, depus în luna aprilie, urmează să intre în dezbaterea comisiilor de specialitate de la Senat.

Vedem cum dispar de la an la an pădurile din Ilfov, iar asta ne costă scump: pierdem, în medie, 4 ani din viață din cauza poluării aerului. Legea e strâmbă – permite să distrugem pădurile din jurul Bucureștiului fără să existe nicio consecință pentru cei care taie sute de mii de arbori în fiecare an! E treaba noastră să îndreptăm această situație în Parlament”, declară deputata USR Diana Buzoianu.

Proiectul de lege prevede ca din pădurile din jurul Bucureștiului să nu mai poată fi tăiați arbori în scop economic. Încălcarea interdicției va putea atrage sancțiune penală cu închisoarea între 2 și 7 ani, iar utilajele folosite pentru tăierile ilegale vor fi confiscate de autoritățile competente. Proprietarii privați din Ilfov vor putea primi, la cerere, compensații.

Bucureștiul este zona cu cel mai mare deficit de vegetație forestieră din țară, cu un procent de doar 3% fond forestier, în timp ce județul Ilfov se află și el sub limita recomandată de Comisia Europeană, cu un procent de doar 16% fond forestier.

Vrem să spunem STOP acestei realități, STOP tăierilor din pădurile din jurul Bucureștiului. Avem nevoie de aceste păduri ca de aer! Mai multe detalii pe site-ul https://faradefrisari.ro/.