PSD încearcă să subordoneze politic Casa Regală

PSD încearcă să subordoneze politic Casa Regală

Uniunea Salvați România avertizează că proiectul de lege inițiat de liderii PSD-ALDE pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României este o încercare de subordonare politică a monarhiei.

Prin acest proiect de lege, Casa Regală devine o instituție banală a statului român, dependentă de bugetul de stat și de bunul plac al politicienilor din Guvern și Parlament.

„Casa Regală ar trebui să fie independentă de statul român, autonomă, să fie o voce legitimă a publicului. În schimb, Casa Regală devine subordonată politic prin acest proiect de lege. Vom depune amendamente prin care să eliminăm beneficiile materiale și subordonarea Casei Regale politicului și, dacă aceste amendamente vor fi votate, vom vota și noi proiectul de lege. Din respect pentru istoria Casei Regale și a regilor noștri iluștri, USR nu va accepta ca monarhia să devină o marionetă a politicienilor”, a explicat deputatul USR Cristian Ghinea.

Uniunea Salvați România va depune amendamente la proiectul de lege inițiat de Dragnea și Tăriceanu prin care să elimine beneficiile materiale acordate Casei Regale și șefului Casei Regale. În schimb, USR va propune alocarea de fonduri pentru educarea publicului în ideea de respect pentru monarhie.

„Actualul proiect de lege este o inițiativă ipocrită a domnilor Dragnea și Tăriceanu care încearcă să fie în fața românilor politicienii buni ce restabilesc ordinea istorică și redau Casei Regale locul pe care îl merită în România. În mod cinic, cei doi lideri PSD-ALDE au lansat acest proiect populist într-o perioadă în care starea de sănătate a Regelui Mihai este precară. Dragnea și Tăriceanu nu au căderea morală să inițieze astfel de proiecte de lege deoarece sunt continuatorii regimului comunist care a încercat să șteargă urmele regalității în țara noastră”, a declarat președintele USR Dan Barna.