USR a depus plângere pentru grup infracțional organizat împotriva caracatiței lui Piedone

USR a depus plângere pentru grup infracțional organizat împotriva caracatiței lui Piedone

Avocatul și liderul consilierilor USR S5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineață o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone și a grupului infracțional care a acaparat Primăria Sectorului 5 și instituțiile din subordine, așa cum a dezvăluit presa.

În jurul lui Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Generală a Capitalei, există zeci de rude și membri de partid care au ocupat sau ocupă funcții publice de conducere.

Toate aceste personaje prind contracte publice în instituțiile păstorite de el sau care par a avea rolul de pușculițe pentru imobile și mașini de lux achiziționate cu fonduri a căror proveniență este incertă, după cum rezultă dintr-o amplă anchetă jurnalistică realizată de G4Media.ro. În total, această frăție care funcționează din plin de mai mulți ani împarte sau deține sute de milioane de lei – averi fabuloase și contracte publice.

„Copii, soacră, ginere, nepoți, verișor, șofer, fiul șoferului, cumnatul fiului, șefa fiicei, condamnați penal, interlopi, concubina unui nepot, mama concubinei, angajați care s-au mutat alături de șef când acesta a schimbat primăriile – toți fac parte din mașinăria lui Piedone, cel care, în CV-ul său, este o imagine în oglindă a tuturor: fiul unui fost demnitar comunist, condamnat penal, conectat la resurse publice, membru al unui partid controversat, peste tot planând o avalanșă de semne de întrebare și suspiciuni”, se arată în plângerea făcută de USR și Alexandru Dimitriu, candidat Dreapta Unită la Primăria Sector 5.