Dezbatere USR pe tema îmbunătățirii votului prin corespondență

Dezbatere USR pe tema îmbunătățirii votului prin corespondență

Reforma electorală a fost și este una dintre prioritățile majore ale USR. După reducerea numărului de semnături necesare candidaturilor și a pragurilor electorale, USR propune acum îmbunătățirea votului prin corespondență.

”Ideea pe care am mers este extinderea acestei modalități alternative de vot și la românii din țară, nu doar din străinătate, la parlamentare și la alegerile prezidențiale. Modificările și completările sunt substanțiale, fiind făcute la nu mai puțin de 3 legi. Ele includ și facilitarea votului persoanelor care trăiesc în străinătate, fără forme legale. Ne dorim ca această lege să poată fi aplicată la alegerile prezidențiale din 2019, astfel încât să nu mai existe cozi uriașe la secțiile de votare și restrângeri ale dreptului la vot”, a declarat Matei Dobrovie, deputat USR și inițiator al propunerii legislative.

USR va organiza miercuri, 28 februarie, de la ora 14, la Parlament, o dezbatere pe tema votului prin corespondență, cu prezența reprezentanților instituțiilor competente în domeniu și a societății civile interesate.