USR: PSD a mințit când a zis că scoate păcănelele din localitățile mici din România până la finalul lunii aprilie

USR: PSD a mințit când a zis că scoate păcănelele din localitățile mici din România până la finalul lunii aprilie

PSD s-a lăudat că scoate păcănelele din localitățile cu până la 15.000 de locuitori până la finalul acestei luni, dar este o minciună, și de data aceasta: sălile de jocuri de noroc vor putea distruge vieți și în continuare în localitățile mici, aproape încă un an de acum înainte. USR cere PSD să înceteze să mai protejeze industria păcănelelor și să adopte proiectele USR care ar scăpa cu adevărat România de acest flagel.

Mai sunt două zile până când legea PSD privind scoaterea sălilor de jocuri de noroc din localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori va intra în vigoare, dar cei care câștigă bani frumoși de pe urma românilor care pierd la păcănele nu trebuie să-și facă griji. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) le-a transmis organizatorilor că nu trebuie să-și strângă aparatele imediat, ci beneficiază de un răgaz. În cazul celor care au obținut recent autorizațiile de exploatare a jocurilor de noroc, răgazul este de aproape un an.

PSD ne-a mințit când a zis că scoate păcănelele din localitățile mici din România până la finalul lunii aprilie. Noi i-am avertizat în Parlament că este o lege scrisă prost, pentru că nu doar familiile din jumătate din Românie suferă din cauza acestui flagel și că oricum nu vor scoate nimic, de fapt. Iar acum ONJN, cu șeful numit de Ciolacu, instituție din subordinea Guvernului PSD-PNL, vine și anunță industria să stea liniștită, că nu scoate nici o păcănea cam încă un an, până le expiră autorizațiile. Păi cum poate să vină ONJN-ul lui Ciolacu să contrazică dorința expresă a legiuitorului, care a decis că legea intră în vigoare în 10 zile de la publicare? Cum să vină o instituție publică să apere industria, în loc să apere românii?”, declară deputata USR Diana Stoica, inițiator al mai multor proiecte din pachetul „Fără păcănele!”.

USR îi cere lui Marcel Ciolacu și PSD să nu mai tergiverseze aplicarea propriei legi și să facă pasul până la capăt în combaterea flagelului jocurilor de noroc, iar asta înseamnă adoptarea, de urgență, a pachetului legislativ propus de USR.

USR cere ca păcănelele să fie scoase cu totul din localități, din drumul copiilor spre școală și din drumul oamenilor spre muncă. De asemenea, dorim să fie interzisă toată publicitatea din spațiile publice și să fie crescute amenzile pentru cei care permit minorilor să joace, dar și ca persoanele plătite din bani publici să controleze piața jocurilor de noroc să nu poată fi și jucători.

Cerem PSD și PNL să nu mai găsească tertipuri pentru a proteja industria păcănelelor, pentru că fiecare zi care trece fără aceste legi se traduce în vieți distruse de flagelul jocurilor de noroc.