USR solicită audierea șefei TVR în urma dezvăluirilor jurnalistului Dragoș Pătraru

USR solicită audierea șefei TVR în urma dezvăluirilor jurnalistului Dragoș Pătraru

Uniunea Salvați România solicită audierea în Parlament a directorului Televiziunii Române, în urma dezvăluirilor jurnalistului Dragoș Pătraru.

Solicitarea a fost trimisă astăzi Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de comunicare în masă din Camera Deputaților, iar reprezentantul USR, deputatul Iulian Bulai, a invocat ca motiv dezvăluirile lui Dragoș Pătraru cu privire la limbajul jignitor folosit de către Doina Gradea la adresa unor jurnaliști din TVR și la intervențiile acesteia în politica editorială a TVR.

Este trist că suntem nevoiți să aflăm în ziua în care se sărbătorește Ziua Internațională a libertății de exprimare cum li se pune pumnul în gură tocmai jurnaliștilor onești de la postul public de televiziune. Din punctul meu de vedere, comportamentul doamnei Gradea este unul nepermis. Dumneaei trebuie să fie conștientă de poziția pe care o ocupă și de responsabilitatea de care trebuie să dea dovadă. Până acum a demonstrat doar contrariul, motiv pentru care ar trebui să aibă bun-simț și să își prezinte demisia. Am transmis această solicitare președintelui Comisiei pentru Cultură pentru că doamna director al SRTV are de dat niște răspunsuri cetățenilor care îi plătesc salariul. Trebuie să spună dacă își ghidează activitatea după codul deontologic al jurnalistului sau după ordinele venite dinspre partid”, a declarat deputatul Iulian Bulai, membru în Comisia pentru Cultură, arte, mijloace de comunicare în masă.

Tot astăzi, președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, și președintele fondator Mișcarea România Împreună, Dacian Cioloș, au trimis un mesaj comun în care denunță presiunile editoriale din televiziunea publică și cer demisia directorului general pentru că a ales să servească puterea politică în detrimentul informării corecte a publicului.