USR este alături de Andrei Năstase, primarul ales al Chișinăului

USR este alături de Andrei Năstase, primarul ales al Chișinăului

 

Uniunea Salvați România este alături de Andrei Năstase, primarul ales al Chișinăului și speră că justiția moldovenească va demonstra că este independentă și nu un instrument al oligarhiei.

„Invalidarea votului pentru învestirea lui Andrei Năstase la primăria Chişinăului arată ce se poate întâmpla atunci când corupţia este regula unui stat. Decizia judecătoriei Chişinău demonstrează că interesele oligarhilor nu ţin cont de procesele democratice şi pot fura votul cetăţenilor. Ce se întâmplă în aceste momente la Chişinău arată cât de aprigă este lupta pentru democraţie şi justiţie corectă atât în România, cât şi în Republica Moldova. Important este, însă, să aşteptăm motivarea completă a instanţei şi să avem încredere în decizia Curţii de Apel de la Chişinău care va rezolva contestaţia anunţată de primarul ales al capitalei moldovene. Rămânem alături de Andrei Năstase”, a scris președintele USR Dan Barna marţi seară într-o postare pe Facebook.

Victoria lui Andrei Năstase, reprezentantul forțelor cu adevărat pro-europene, în fața candidaților oligarhilor din Republica Moldova a reprezentat o lecție de democrație. În ciuda manipulărilor și tacticilor de dezinformare, liderul Platformei Demnitate și Adevăr a reuşit să mobilizeze oameni de bună credință să se implice civic împotriva abuzurilor anumitor conducători din Republica Moldova.

”Teoretic, și în Republica Moldova și în România mai e democrație, practic însă avem toate indiciile că ne apropiem de autoritarism. Votul nu mai e suficient în fața unui asemenea asalt! E datoria noastră să ne apărăm democrația și în stradă”, a declarat deputatul USR Matei Dobrovie, membru în comisia de politică externă.