Zilele Diasporei. USR invită la dialog românii din Diaspora

Zilele Diasporei. USR invită la dialog românii din Diaspora

Uniunea Salvați România organizează pe 9, 10 și 11 august Zilele Diasporei, un eveniment dedicat românilor de peste hotare care vin în țara cu ocazia mitingului de la București din data de 10 august și vor să implice în schimbarea României.

Evenimentul va avea loc la sediul USR, din Bulevardul Aviatorilor Nr. 9, unde peste 50 de membri ai USR Diaspora vor prezenta activitatea filialei și perspectivele de viitor ale acesteia. De asemenea, în cele trei zile, senatorul USR de Diaspora Radu Mihail și deputatul Matei Dobrovie vor susține mai multe ateliere de dezbateri și audiențe cu cetățenii.

“Oamenii din Diaspora au o perspectivă diferită asupra României. Majoritatea dintre ei au păstrat legături strânse cu țara, unde au familii sau prieteni, și le pasă de evoluția României. În același timp au experiența vieții în alte societăți. Această experiență generează exigențe normale vizavi de statul român a cărui performanță o vor cel puțin la nivelul țărilor în care trăiesc. Această experiență le permite să aibă și idei de îmbunătățire a funcționării României din toate punctele de vedere. Consider că aceste idei precum și preocupările lor în general sunt utile. Noi în USR vrem să-i ascultăm și să ținem cont de cerințele lor în dezvoltarea proiectelor legislative și a programului de guvernare”, a declarat Radu Mihail, senator USR Diaspora.

USR transmite sprijinul său miilor de diasporeni care vor protesta pe data de 10 august în București. Românii sunt cetățenii europeni cu cea mai mare încredere în UE, dar sunt conduși de lideri cu evidente derapaje anti-occidentale, iar USR se alătură celor care pe bună dreptate vor mai mult de la politicienii care reprezintă România în fața familiei europene.

“Membrii USR Diaspora vor fi la protestul din Piața Victoriei. Venim o dată pe an în România și este dreptul nostru să protestăm față de acțiunile iresponsabile ale coaliției de guvernare PSD-ALDE luate în privința șubrezirii justiției. Românii din diaspora trimit anual acasă peste 5 miliarde de dolari, și cu toate acestea partidul de la guvernare ne ignoră complet. Suntem ținuți la periferia intereselor lor, PSD-ALDE umilește diaspora doar pentru că nu este o masă de manevră. Vom fi în stradă să ne facem vocea auzită și să transmitem mesajul inițiativei Fără Penali în funcții publice în fața Guvernului”, a precizat Andrei Corbu, vicepreședinte USR Diaspora.

Tot în contextul protestului anunțat pe 10 august din Piața Victoriei, filialele USR din Moldova vor organiza un marș intitulat “Pentru Moldova Europeană” care va trece prin orașe precum Botoșani, Iași, Vaslui, Bârlad, Tecuci, Focșani, Buzău, cu destinația finală București. Membrii USR vor purta cel mai mare steag al Uniunii Europene din România de-a lungul traseului pentru a retransmite susținerea partidului pentru un parcurs european al României și pentru utilizarea fondurilor europene pentru a reduce decalajele dintre Moldova și celelalte regiuni ale țării.

Programul evenimentului – Zilele Diasporei USR 5.0