Cătălin Drulă (USR): Opriți ordonanța privind activitățile de tip ridesharing

Deputatul USR Cătălin Drulă, în calitate de președinte al Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților, a solicitat Guvernului să oprească ordonanța de urgență privind activitățile de tip ridesharing (transportul în regim de taxi și în regim de închiriere), în timp ce în Parlament se dezbate un proiect pe această temă.

“Având în vedere că există o propunerea legislativă privind activitățile de tip ridesharing care se află într-un stadiu avansat de dezbatere la Parlamentul României, am solicitat Guvernului retragerea proiectului de ordonanță de urgență pentru instituirea unor măsuri în domeniul transportului rutier precum și de modificare a legii privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere“, transmite deputatul USR Cătălin Drulă.

În plus, Comisia pentru Tehnologia Informației va organiza o dezbatere publică, pe data de 12 martie începând cu ora 13:00, asupra propunerii legislative privind activitățile de tip ridesharing.

De asemenea, Comisia de Tehnologia Informației va prezenta amendamente la legea privind activitățile de tip ridesharing, urmând ca ulterior, să stabilească o ședință comună cu Comisia de Transporturi, co-raportoare pe această propunere, în săptămâna 18-24 martie, pentru a emite un raport preliminar comun.