PSD și ALDE împing România spre sancțiuni din partea Comisiei Europene din cauza OUG114

PSD și ALDE împing România spre sancțiuni din partea Comisiei Europene din cauza OUG114

Acum este oficial: PSD și ALDE izolează România de Uniunea Europeană. Comisia Europeană a notificat guvernul de la București asupra faptului că OUG114/2018 încalcă dispozițiile Directivei privind gazele naturale și Regulamentului privind securitatea aprovizionării cu gaze naturale.

Încă din luna decembrie USR a avertizat că, prin infama ordonanță 114/2018, Guvernul încalcă principiile europene de funcționare a unei piețe libere și nu a fost adoptată cu scopul de a-i proteja pe consumatorii casnici din România. Scăderea de preț a producției de gaze naturale riscă să fie, de fapt, în avantajul câtorva furnizori, iar consumatorul să plătească același preț.

Comisia Europeană confirmă astăzi că stabilirea prețurilor din pixul unor politicieni pentru producția internă de gaze naturale contravine regulilor concurențiale din Uniunea Europeană. Această notificare este un prim-pas către declanșarea unei proceduri de infringement. Guvernul României are la dispoziție două luni pentru a comunica la Comisia Europeană modul în care va reuși să armonizeze legislația internă cu cea europeană.

„USR a spus încă de când a fost adoptată această ordonanță că va pune economia României pe butuci. Aprovizionarea cu gaze a țării din resurse interne este amenințată, iar consumatorii cu venituri mici care trebuiau protejați au fost, în realitate, abandonați. Plafonarea prețului unui bun seamănă, mai mult, cu o practică comunistă, nu cu una europeană, acolo unde prețurile sunt fixate în baza unui raport cerere-ofertă. De fapt, această Ordonanță nu servește intereselor României, ci pe cele personale ale unui grup care a pus mâna pe justiția și economia acestei țări și de care trebuie să scăpăm cât mai repede!”, a spus deputatul USR Cristina Prună.

Guvernul trebuie să adopte măsuri reale de protecție a consumatorului cu venituri mici și să implementeze strategii de reducere și optimizare a consumului de energie. PSD și ALDE au preferat, de fapt, să-și arate în cel mai maiestuos mod cu putință incompetența și desconsiderarea cetățeanului precum și a obiectivelor strategice ale României.