Fapte, nu vorbe: UE sprijină Republica Moldova în lupta cu coronavirusul

USR salută și susține decizia Uniunii Europene de a sprijini cu până la 840 milioane de euro Republica Moldova și celelalte state din Parteneriatul Estic  în contextul pandemiei de coronavirus.

UE nu abandonează Republica Moldova și pe ceilalți parteneri estici indiferent de viziunea celor aflați la conducere. Dincolo de respectarea angajamentelor, Uniunea Europeană face eforturi suplimentare pentru ca și partenerii noștri să beneficieze de sprijin în lupta împotriva COVID19.

Condamnăm, în acest context, continuarea propagandei și manipulării din partea forțelor pro-ruse de la Chișinău, în frunte cu președintele Igor Dodon, care atacă frecvent Uniunea Europeană, promițând fonduri din partea Moscovei care rămân deocamdată doar promisiuni.

Rămânem cât se poate de fermi în lupta pentru parcursul european al Republicii Moldova și al celorlalte state din Parteneriatul Estic și vom continua să sprijinim fără ezitare forțele pro-europene de la Chișinău, Kiev sau Tbilisi. Apreciem că gestul Uniunii Europene reprezintă normalitatea cu care comunitatea europeană a acționat de fiecare dată în relația cu partenerii, în antiteză cu modul în care Federația Rusă a continuat să se bazeze exclusiv pe propagandă, manipulare și promisiuni neonorate.