USR a participat la reuniunea Consiliului ALDE Europe

USR rămâne prezent şi activ în familia liberală european chiar şi în contextul pandemiei de COVID19.

Delegaţii USR, Radu Mihail, Iulian Bulai și Mihai Sandu, au fost prezenţi, miercuri, 18 noiembrie 2020, la reuniunea Consiliului ALDE Europe, votând alături de ceilalţi membri ai familiei liberale europene pentru poziţiile oficiale ale partidului european în privinţa luptei împotriva pandemiei de coronavirus şi în ce priveşte viitorul Europei.

Mesajul principal este unitatea europeană în lupta cu COVID19 într-o manieră care să protejeze în continuare democraţia şi statul de drept şi cu metode prin care locurile de muncă, comerţul şi economia să fie păstrate la acelaşi nivel.

Salutăm rezoluţiile adoptate astăzi şi planul înaintat de ALDE Europe privind programul coordonat la nivelul UE pentru vaccinul împotriva COVID19 şi privind eforturile comune pentru aprovizionarea cu echipament medical de urgenţă, cu atât mai mult cu cât pune două puncte esenţiale pe agenda acţiunilor viitoare: o reformă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi recâştigarea încrederii publice în democraţie în contextul măsurilor restrictive luate în multe state.

ALDE şi UE privesc spre viitor. La fel o facem şi noi, împreună, în Uniunea Europeană!