USR PLUS Agigea strânge semnături pentru demiterea primarului PSD, care n-a mai convocat Consiliul Local din ianuarie

USR PLUS Agigea strânge semnături pentru demiterea primarului PSD, care n-a mai convocat Consiliul Local din ianuarie

Echipa locală USR PLUS Agigea se luptă pentru demiterea primarului PSD din localitate, care, discreționar, nu a mai convocat Consiliul Local în ședință de la jumătatea lunii ianuarie, nemulțumit că a fost votat viceprimar un consilier local USR PLUS, în detrimentul unui consilier PSD.

După ședința în care a fost votat viceprimar Gabriel Ciobanu (USR PLUS), primarul PSD Cristian Maricel Cîrjaliu a refuzat să emită Hotărârile de Consiliu Local privind alegerea viceprimarului și constituirea comisiilor de specialitate, fără de care CL nu poate funcționa. Apoi, Maricel Cîrjaliu a refuzat să convoace ședințele de CL, deși legea prevede că trebuie convocată cel puțin o ședință pe lună.

Mai întâi, consilierii locali USR PLUS s-au adresat Prefecturii Constanța, care le-a dat dreptate, reținând că s-a respectat procedura pentru alegerea viceprimarului și constituirea comisiilor de specialitate, însă primarul a ignorat răspunsul prefectului.

Atunci, echipa USR PLUS Agigea a început să adune semnături pentru demiterea primarului, reușind deja să strângă semnăturile a 25% dintre cetățenii cu drept de vot din comună pentru convocarea referendumului. Pe lângă cele 1.850 de semnături strânse, echipa USR PLUS mai adună săptămâna aceasta alte 50 de semnături, pentru a avea o marjă confortabilă.

Cristian Maricel Cîrjaliu este primar PSD la al patrulea mandat, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane de euro, și s-a remarcat, de-a lungul anilor, prin hăituirea cu procese, amenzi și cu Poliția Locală a cetățenilor și consilierilor locali care nu i-au susținut proiectele.