Primarii USR PLUS investesc în tineri

Primarii USR PLUS investesc în tineri

Primarii USR PLUS investesc în programe pentru tineri, care să îi ajute să se descurce pe piața muncii, și organizează festivaluri care să le stimuleze creativitatea.

În Alba Iulia, primarul Gabriel Pleșa finanțează două proiecte de mentorat și antreprenoriat, derulate din 2009 de Fundația Comunitară Alba, prin care liceenii sunt pregătiți pentru piața muncii, primind finanțare pentru ideile lor. Primăria Alba Iulia alocă aproape jumătate din banii pentru derularea celor două proiecte – circa 50.000 de lei.

Un alt program finanțat cu bani din bugetul local este și „Grădinărescu Alba Iulia”, prin care elevii din municipiu învață practic designul și întreținerea unei grădini – fie că este vorba despre o grădină de legume, pajiște înflorită, arbuști și arbori. Șase școli, două afterschool-uri și două organizații implicate în educația copiilor participă la acest proiect, finanțat cu 5.000 de euro din fondurile primăriei.

În Sectorul 2 al Capitalei, primarul Radu Mihaiu finanțează cu 98.000 de lei festivalul internațional de film pentru copii KINOdiseea, care se va desfășura între 1 și 12 septembrie în Parcul Plumbuita.

Un alt proiect finanțat din bugetul local, cu circa 99.000 de lei, este StreetBall 2 School, în cadrul căruia elevii din clasele V-XII din Sectorul 2 se întrec într-un turneu de baschet.

Tot pentru copiii din sector, mai este în pregătire și un un mini-festival de robotică, pentru care edilul a alocat 90.000 de lei.

În Bacău, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a lansat un apel la proiecte pentru tineri, pentru care a alocat 100.000 de lei din bugetul local. Proiectele pot fi depuse până în 25 august.

Tot la Bacău, primarul Viziteu finanțează cu aproape 70.000 de lei Festivalul Național de Teatru, în cadrul căreia tinerii pasionați de dramaturgie vor putea colabora cu actori profesioniști.