O nouă zonă pietonală și piețe modernizate în Brașov

O nouă zonă pietonală și piețe modernizate în Brașov

Primarul Allen Coliban anunță noi măsuri pentru dezvoltarea Brașovului și aducerea orașului mai aproape de oameni.

Zona Star – Modarom va reveni în exclusivitate pietonilor, Piața Astra și Piața Star vor fi modernizate anul acesta, cea de-a doua urmând să le revină exclusiv producătorilor localiiar, iar primăria va organiza concurs pentru ocuparea funcției de director al Serviciului Piețe.

„Chiar dacă Brașovul are deja printre cele mai generoase Centre Istorice, la capitolul ‘străzi pentru oameni’ e mereu loc de mai bine. Majoritatea Centrelor Istorice din Occident sunt pietonalizate aproape în integralitate, o rețetă care și-a dovedit deja succesul în orașele europene pe care le admirăm.

De aceea, continuăm să redăm oamenilor străzile, demarând procedura de pietonalizare a peste 1 hectar din Centrul Istoric, printr-un proiect ambițios, care va concura Piața Sfatului.

În perioada Forumului Orașelor Verzi, această zonă a făcut parte dintr-un proiect pilot, prin care cei de la Street Delivery au dat viaţă străzilor, organizând concerte, spații de lectură sau activități pentru copii, iar feedback-ul general din partea cetățenilor a fost unul pozitiv.

De data aceasta, proiectul va fi mai amplu și permanent, vom putea lua la pas Piața Prefecturii, loc unde se vor putea organiza evenimente culturale și civice sau unde ne vom putea răcori în zilele calde de vară la fântâna arteziană”, a anunțat, marți, primarul Allen Coliban pe Facebook (detalii, aici). 

De asemenea, o altă decizie anunțată, marți, de Allen Coliban vizează demiterea directorului Serviciului Piețe, prins sub influența băuturilor alcoolice la locul de muncă și la adresa căruia primăria a primit foarte multe plângeri din partea oamenilor care își desfășoară activitatea în piețe. 

„Se pare că acesta se comporta mai degrabă ca un vătaf pe moșie decât ca un angajat plătit din bani publici pentru a ajuta vânzătorii și producătorii să își desfășoare activitatea.

Mai mult, întreținerea piețelor lasă foarte mult de dorit, poate și pentru că lucrările erau acordate pe criterii destul de neclare, care ridică semne de întrebare”, a spus Allen Coliban, precizând faptul că primăria va organiza concurs pentru ocuparea postului rămas vacant. 

Totodată, primarul Brașovului a anunțat că va demara, anul acesta, procesul de modernizare a două piețe din Brașov – Piața Astra și Piața Star, cea de-a doua urmând să le revină exclusiv producătorilor locali.

„Îmi doresc ca brașovenii să beneficieze de produse românești de calitate, sănătoase și la prețuri decente, iar pentru asta avem nevoie de un om competent la conducerea serviciului, capabil să organizeze activitatea piețelor și să asigure condiții decente vânzătorilor”, a conchis Allen Coliban.