Emanuel Ungureanu: Rafila pregătește un nou tun de consultanță cu OMS!

Emanuel Ungureanu: Rafila pregătește un nou tun de consultanță cu OMS!

Zilele acestea, în tăcere absolută, ministrul PSD al Sănătății Alexandru Rafila a pregătit un nou tun financiar de consultanță cu foștii colaboratori de la Organizația Mondială a Sănătății.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a prezentat un nou contract de consultanță de milioane de euro pe care ministrul Sănătății Alexandru Rafila îl pregătește, sub pretextul unei strategii comune cu OMS pe următorii 6 ani. Costurile exacte ale acestui nou contract nu sunt publice.

Cu toate că Ministerul Sănătății are 350 de angajați, Alexandru Rafila preferă să ofere milioane de euro consultanță foștilor prieteni și colaboratori de la OMS, pe care i-a umplut de milioane de euro deja, fără niciun raport public! Ministerul Sănătății condus de Rafila a încheiat deja un contract de consultanță cu OMS pentru 20 de milioane de euro din PNRR.

„În timp ce românii caută liniștea de Sărbătorile Pascale, mafia din Sănătate găsește noi mijloace să risipească banii din sacul și așa atât de golit de resurse din sistemul sanitar aflat în pragul falimentului. După cele 20 de milioane de euro din PNRR, Rafila mai pregătește alte cadouri pentru cei de la OMS, sub pretextul unei alte strategii comune cu OMS pe următorii 7 ani. Nici până la această oră Rafila nu ne-a explicat public ce a făcut OMS pentru sistemul sanitar românesc, pentru cele 20 de milioanele de euro pe care le-a încasat din pixul leneșului Rafila din PNRR!”, declară Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătăte din Camera Deputaților.

USR îi cere premierului Marcel Ciolacu să explice public dacă știe de acest nou contract de consultanță cu OMS și dacă a dat aprobare pentru semnarea lui. Până la plata acestui contract, premierul PSD Marcel Ciolacu poate să oprească acest tun financiar.

„Este ilegal și imoral ca o instituție a statului român să vină ciclic cu contracte prin care cere consultanță unor organizații la nivel mondial în domeniul Sănătății. Această strategie de colaborare cu OMS pe 6 ani conține fix aceleași lucruri ca în alte contracte de consultanță cu Banca Mondială, cu Banca Europeană pentru Dezvoltare, cu sumele alocate în PNRR pentru consultanță și au fost consumate de domnul Rafila. Nimeni nu știe pe ce”, explică Ungureanu.

USR îi cere din nou demisia ministrului PSD Alexandru Rafila pentru incompetență. De la preluarea mandatului, pesedistul Alexandru Rafila a făcut doar combinații, iar rezultatele se văd în rapoartele Curții de Conturi care arată găurile uriașe din bugetul Ministerului Sănătății produse în timpul mandatului catastrofal.