100 de copii din familii vulnerabile din Sectorul 2 vor fi sprijiniți de Primărie ca să învețe mai bine

100 de copii din familii vulnerabile din Sectorul 2 vor fi sprijiniți de Primărie ca să învețe mai bine

Noi măsuri de sprijin la nivel local pentru a susține educația copiilor care provin din familii vulnerabile.

Radu Mihaiu, primarul Sectorul 2 al Capitalei, a semnat cu Organizația Salvați Copiii un contract prin care 100 de copii din familii vulnerabile care învață la Școala nr. 145 vor fi sprijiniți să aibă educația pe care o merită.

Asta înseamnă că vor beneficia, pe lângă o masă caldă în zilele de școală, și de rechizitele necesare, de activități extra-școlare, asistență logopedică și consiliere psihologică. 

“100 de copii din familii vulnerabile din Sectorul 2 vor fi sprijiniți de Primărie ca să învețe mai bine.

Mă bucur să pot anunța că am semnat cu Organizația Salvați Copiii un contract prin care 100 de copii din familii vulnerabile care învață la Școala nr. 145 vor fi sprijiniți să aibă educația pe care o merită.

Școala nr. 145 are, din păcate, cel mai ridicat grad de risc educațional din Sectorul 2. Implicarea Salvați Copiii și a Primăriei Sector 2 le va da copiilor o șansă la un viitor mai bun.

Concret, Salvați Copiii va derula un program de educație remedială pentru reducerea decalajelor educaționale. La acesta se adaugă și activități extra-școlare, asistență logopedică, consiliere psihologică pentru copii și părinți.

Copiii vor fi recomandați de școală și de serviciul de asistență socială Baicului și vor primi o masă caldă în zilele de școală și rechizitele de care au nevoie.

100 de copii din Sectorul 2 vor avea mai multe șanse la o educație pentru viață. E un motiv de speranță”, a anunțat Radu Mihaiu, marți, în cadrul unei postări pe Facebook.