Liderii ALDE Europe și Renew Europe, mesaje de susținere la Congresul USR

Liderii ALDE Europe și Renew Europe, mesaje de susținere la Congresul USR

Ilhan Kyuchyuk, co-președintele partidului liberal european ALDE și Stéphane Séjourné, președintele Renew Europe, au transmis mesaje de susținere pentru USR, în cadrul Congresului politic al partidului, care a avut loc sâmbătă, 17 iunie 2023.

Co-președintele ALDE a arătat că valorile liberale au puterea de a transforma Europa și că USR este singura alternativă liberală reală, care poate moderniza România.

„USR este singura alternativă liberală pentru o Românie modernă și progresivă. În 2024, trebuie să convingem cetățenii europeni că viziunea noastră liberală este singura soluție pentru rezolvarea problemelor oamenilor. Combatem inflația, îmbunătățim serviciile publice pentru toți, prin eliminarea corupției, creștem salariile profesorilor pentru a îmbunătăți educația copiilor noștri. Trebuie renunțat la vechiul fel de a face politică, de care cetățenii români sunt dezamăgiți deja de decenii”, a declarat Ilhan Kyuchyuk, co-președintele ALDE.

Stéphane Séjourné, președintele Renew Europe, a afirmat că USR poate oferi românilor o altă cale la alegerile din 2024, o adevărată alternativă la coaliția PSD-PNL.

„USR este un partid gata de luptă pentru a fi alternativa la actuala coaliție de la putere și propune românilor o altă cale în viitorul an electoral. 4 alegeri! 4 ocazii de a apăra valorile liberale, centriste, reformiste și pro-europene! 4 momente în care spiritul inovației, dorința de reforme și cea de Europa trebuie să domine! La fel ca și inițiativele noastre de salvare a puterii de cumpărare și scădere a facturilor la energie, lupta pentru statul de drept și cea împotriva corupției, tranziția ecologică, Green Deal și sprijinul necondiționat pentru Ucraina”, a declarat președintele Renew Europe.