Politrucii PSD-PNL de la CCR pun în pericol banii din PNRR

Politrucii PSD-PNL de la CCR pun în pericol banii din PNRR

Curtea Constituțională a amânat astăzi fără motiv o decizie pe legea PSD-PNL privind pensiile speciale, ceea ce va bloca accesul României la banii europeni din PNRR. Judecătorii CCR, unii dintre ei beneficiari ai pensiilor speciale, sacrifică interesul României de dragul propriilor privilegii.

Curtea Constituțională e în contratimp față de interesele României, cel puțin referitor la pensiile speciale. Interesul țării era ca decizia privind constituționalitatea sau neconstituționalitatea legii salvării pensiilor speciale să fie luată cât mai repede pentru a putea corecta ce e de corectat din punct de vedere constituțional. Oricum, nicio pensie specială nu ar fi desființată și nici nu va trece pe contributivitate în următorii 20 de ani”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

Nici acum, la o lună de la adoptarea în Parlament a legii care salvează pensiile speciale în loc să le desființeze, Guvernul PSD-PNL nu a făcut public câți bani s-ar economisi la bugetul de stat dacă s-ar aplica prevederile impuse de coaliția Ciolacu-Ciucă-Iohannis. Probabil tocmai pentru că suma ar fi ridicol de mică și s-ar vedea, negru pe alb, exact ceea ce a susținut USR și anume că PSD și PNL nu au urmărit decât să păcălească partenerii europeni, menținând cele peste 200.000 de pensii speciale mulți ani de acum încolo.

În dezbaterea parlamentară, USR a depus amendamente tehnice, care vizau fiecare categorie de pensii în parte: magistrați, militari, foști aviatori, grefieri etc. Și pentru fiecare categorie se trecea la principiul contributivității, adică ceea ce cere jalonul din PNRR.