Senatorul USR Cristian Bordei: Guvernul PSD-PNL nu vrea să ajute păgubiții City Insurance si Euroins să își recupereze banii mai repede

Senatorul USR Cristian Bordei: Guvernul PSD-PNL nu vrea să ajute păgubiții City Insurance si Euroins să își recupereze banii mai repede

Senatorul USR Cristian Bordei critică decizia Guvernului PSD-PNL de a nu susține inițiativa USR în sprijinul miilor de români care ar trebui să fie despăgubiți în baza polițelor de asigurare emise de Euroins sau City Insurance, inițiativă care le permitea păgubiților să conteste deciziile de despăgubire emise de Fondul de Garantare la mai multe instanțe din țară, nu doar la Judecătoria Sectorului 2.

„Guvernul PSD-PNL nu vrea să ajute păgubiții City Insurance si Euroins să își recupereze banii. În momentul de față sunt peste 20.000 de astfel de dosare la Fondul de Garantare, iar dacă te-ai săturat să aștepți cu lunile sau chiar anii despăgubirea care ți se cuvine, teoretic, poți obliga Fondul să-ți rezolve cazul, printr-o acțiune în instanță. Dar nu poți deschide această acțiune decât într-un singur loc, la judecătoria de la sediul Fondului, adică judecătoria Sector 2 București, chiar dacă ești din Satu Mare sau Arad. Vă dați seama cam cât durează până îți vine rândul și trageți concluzia despre acest guvern PSD-PNL!”, spune senatorul USR Cristian Bordei.

Punctul de vedere al Guvernului a fost adoptat în ședința de vineri, 18 august, 2023.

Pe rolul Judecătoriei Sector 2 București sunt înregistrate mii de dosare care au ca obiect fie obligarea Fondului de Garantare să emită deciziile de despăgubire, fie contestarea deciziilor emise de FGA. Inițiativa legislativă a senatorului USR Cristian Bordei ar fi dus automat la degrevarea semnificativă a actualei instanțe competente de alte mii de dosare aproape identice și ar fi permis zecilor de mii de păgubiți să-și recupereze banii mai repede.