USR cere autorităților din Buzău să ia măsuri în cazul magazinului construit în jurul unui stâlp de înaltă tensiune

USR cere autorităților din Buzău să ia măsuri în cazul magazinului construit în jurul unui stâlp de înaltă tensiune

Sunt patru ani de când în județul premierului Marcel Ciolacu funcționează un magazin construit în jurul unui stâlp de înaltă tensiune, fără ca autoritățile locale să fi luat vreo măsură în acest caz. Din nou, este vorba despre o afacere a unui primar PSD, care funcționează sfidând toate regulile și sub protecție politică.

Magazinul în cauză aparține soției primarului PSD Dumitru Constantin, din Mărăcineni, o localitate lipită de Buzău. Ordinul ANRE 239 din 2019 privind delimitarea zonelor de protecție și de siguranță aferente capacităților energetice spune clar că în jurul unui stâlp și al unei linii de înaltă tensiune, de 110 kilovolți, nu se poate construi nimic la o distanță mai mică de 37 de metri. La Mărăcineni, în Buzău, se poate, dacă ești primar PSD. Firma care operează magazinul construit în jurul unui stâlp este TDV Senior și este deținută de soția primarului.

„Sigur, domnul Ciolacu o să spună că nu știe. Cine a autorizat un magazin în jurul unui stâlp de înaltă tensiune? Și cine să desființeze construcția? Primarul pesedist care i-a dat fiului terenul în mod ilegal, ANI considerându-l incompatibil încă din anul 2013 pe domnul Constantin. Cine trebuia să știe despre aceste afaceri murdare? Exact Ciolacu, cel care ne spunea zilele trecute că nu știe ce afaceri fac fiii primarilor PSD din țară“, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Dar aceasta nu este singura afacere a familiei social-democrate: Trans Divers SRL este o firmă deținută de fiul primarului care are în administrare 12 stații GPL, dintre care trei sunt în municipiul Buzău. Una dintre stații este situată la mai puțin de 15 metri de blocuri. Având în vedere totala ignorare a regulilor de siguranță impuse de lege în cazul magazinului din jurul stâlpului, e logic să ne punem semne de întrebare despre siguranța cetățenilor din preajma acestor stații GPL.

„Vreau să văd justiția ce are de spus după ce voi pune la dispoziție documentele sau poate vine domnul Ciolacu, curajos cum este, când a zis că este moment T0 și lucrurile trebuie să se desfășoare impecabil sub mandatul lui, vreau să văd dacă va cere demisia primarului din Mărăcineni și dacă va umbla cu instituțiile statului la afacerile murdare ale fiului, cele cu GPL“, a mai declarat Emanuel Ungureanu.