USR acuză Guvernul Ciolacu: Pentru pensii speciale sunt bani, pentru „Masă Caldă în școli”, nu

USR acuză Guvernul Ciolacu: Pentru pensii speciale sunt bani, pentru „Masă Caldă în școli”, nu

USR acuză Guvernul PSD-PNL că sabotează cu bună știință implementarea programului „Masă Caldă” în școli și-i sacrifică pe copii, unii dintre ei provenind din cele mai defavorizate zone ale țării. În timp ce pentru implementarea acestui program nu se găsesc banii necesari, cei de la putere au reușit, prin vot, să salveze în continuare pensiile speciale.

A trecut o lună de la începerea școlii și niciun elev nu a beneficiat până acum de masă caldă la școală – nici cei 1 milion de elevi prevăzuți de Legea învățământului preuniversitar și nici măcar cei din programul-pilot, care reprezintă mult mai puțin decât ținta prevăzută în lege.

USR a depus săptămâna aceasta un amendament la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 77/2023 privind programul Masă caldă, prin care banii necheltuiți din prima lună să fie dați tot acelor copii, sub formă de bani. Amendamentul propus de USR nu a trecut de votul membrilor Comisiei de învățământ. PSD, PNL, UDMR și AUR s-au abținut la vot.

„Timpul trece, iar elevii care au nevoie de masă caldă la școală rămân flămânzi. Unii dintre ei vor abandona școala. După o lună de școală, Guvernul este în ceață și nu a reușit să dezghețe acest program. Mâncarea nu a ajuns în școli. Probabil, unii de pe lângă Ciolacu se bucură că fac o economie la buget. Că mai taie din cheltuieli. Doar că și-au ales greșit de unde să taie: de la elevi!”, declară Ștefan Pălărie, senator USR.

Senatorul USR de Brașov, Irineu Darău, îi atrage atenția premierului Marcel Ciolacu că în timp ce el se pozează la cumpărături de mâncare, elevii au început școala cu farfuriile goale.

„Marcel Ciolacu se pozează cu un bon de 100 de lei din care a cumpărat mâncare. Fotografia din care lipsește Ciolacu este aceea în care copiii din România primesc masă caldă la școală. Școala a început acum o lună de zile iar Guvernul i-a trimis pe elevi… după pufuleți”, spune Irineu Darău.