Caravana USR „Fără păcănele”, în Buzău, Tulcea și Galați: Peste 3.200 de semnături de susținere

Caravana USR „Fără păcănele”, în Buzău, Tulcea și Galați: Peste 3.200 de semnături de susținere

Caravana USR „Fără păcănele” a ajuns în acest sfârșit de săptămână în județele Buzău, Tulcea și Galați. Parlamentari USR și reprezentanți ai USR Tineret au discutat cu oamenii despre pericolul pe care-l reprezintă jocurile de noroc pentru copiii și tinerii României și au strâns peste 3.200 de semnături de susținere pentru legile USR care opresc acest fenomen toxic.

„În Buzău, Tulcea și Galați, ca și în restul orașelor țării, trebuie să scoatem sălile de jocuri de noroc în afara localităților, departe de școli, departe de copiii care sunt zilnic sufocați cu această mizerie, sunt sufocați cu reclame agresive. Copii care oriunde întorc capul pe stradă văd fie reclame, fie săli de jocuri de noroc. Ciolacu și coaliția PSD-PNL mint când spun că îi interesează viitorul copiilor noștri, mint când spun că vor să-i protejeze. Dacă ar fi adevărat, atunci n-ar mai bloca legile USR anti-păcănele. Tot ce doresc de fapt e să ia mai mulți bani din industria jocurilor de noroc”, a declarat deputatul USR Tudor Pop, coinițiator al proiectului USR „Fără păcănele la parterul blocurilor, la sate ori lângă alte păcănele”.

Pe lângă interzicerea amplasării sălilor de păcănele în apropiere de școli, locuri de joacă, spitale, biserici și centre culturale, la parterul blocurilor, la sate ori lângă alte săli de jocuri de noroc, USR a depus proiecte de lege care interzic publicitatea în spații publice la jocurile de noroc și impun obținerea unui aviz de funcționare din partea primăriei pentru sălile de jocuri.

„Caravana USR «Fără păcănele» a fost alături de cei care suferă în tăcere din cauza dependenței de jocuri de noroc. Sunt mult prea mulți cei care au pierdut tot, la păcănele. În Buzău, Tulcea și Galați, la caravana USR au venit oameni de care nimeni nu știe, să ne spună cât de greu este să ieși din iadul jocurilor de noroc. De aceea, continuăm să luptăm pentru pachetul de legi fără păcănele. Miza este mult prea mare și este dincolo de banii pe care Guvernul sau industria îi încasează fără pic de decență din jocuri de noroc”, a declarat deputatul USR Sebastian Cernic, coinițiator al proiectului USR „Fără păcănele lângă școli”.

Legile USR prevăd de asemenea ca persoanele plătite din bani publici să controleze piața jocurilor de noroc să nu poată fi și jucători, ca și faptul că reclamele la jocurile de noroc trebuie să conțină mesaje de avertizare în privința dependenței distructive pe care acestea o creează.

Românii își pot declara sprijinul pentru pachetul de legi USR împotriva păcănelelor pe site-ul https://farapacanele.ro/ și pot pune astfel presiune pe parlamentari să țină cont de interesul cetățenilor, nu al firmelor care se îmbogățesc în timp ce dependenții de jocuri de noroc își pierd economiile de o viață, casa, sănătatea și chiar viața. Aproape 53.000 de oameni au semnat deja pe acest site pentru pachetul de legi depus de USR.