PSD și PNL refuză să desființeze mașina de tocat bani creată pentru Gabriela Firea

PSD și PNL refuză să desființeze mașina de tocat bani creată pentru Gabriela Firea

PSD și PNL au votat, astăzi, pentru păstrarea Ministerului Familiei, minister creat de PSD special pentru Gabriela Firea și care, în cei doi ani scurși de la înființare, și-a dovedit complet inutilitatea în ceea ce înseamnă sprijinirea familiei din România.

Ministerul acesta a tocat aproape 700 de milioane de lei pe an fără ca familiile din România să simtă că li s-a oferit vreo șansă în plus sau că o duc mai bine în propria țară. Ministerul Familiei este rezultatul elocvent al strategiei PSD-PNL gen «ne facem că facem, înființând încă o instituție». Mai un minister, mai o agenție, adică sinecuri pe bandă rulantă. Asta fac PSD și PNL de când au preluat guvernarea, fie că vorbim de un institut pentru aderarea Republicii Moldova la UE, fie de super-agenția de la SGG-ul domnului Ciolacu. Or, toate acestea înseamnă bani, care vin din taxele și impozitele plătite de români. Dacă ar fi vrut PSD și PNL să facă într-adevăr ceva pentru familiile din România scădeau taxele, mai ales cele pe muncă”, declară deputata USR Cristina Prună.

Proiectul de lege pentru desființarea Ministerului Familiei, votat de USR și respins de PSD-PNL-UDMR în plenul Camerei Deputaților, va intra în dezbaterea Senatului.

Noi am votat pentru ca acest minister, creat pentru Gabriela Firea și rămas, apoi, pentru familia PSD, să fie desființat, iar banii să fie folosiți acolo unde este nevoie cu adevărat de ei. Ministerul Familiei nu doar că nu a făcut nimic, dar a reușit să strice și lucrurile care mergeau. De exemplu, anul acesta va fi singurul an, cu excepția pandemiei, când nu se va da un leu finanțare pentru proiectele studenților, deși exact această categorie trebuie convinsă să rămână și să lucreze în România. Au fost alocate 3 milioane de lei, organizațiile au depus proiecte, li s-a spus că vor fi semnate, pentru ca, în final, niciun leu să nu fie dat studenților”, declară Oana Țoiu, deputată USR și membră în Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților.

Alte restanțe sau întârzieri inadmisibile ale așa-numitului minister al Familiei se referă la aplicarea unor legi aprobate de Parlament, precum legea prin care victimele violenței domestice pot primi locuințe de necesitate, respectiv legea prin care tinerii între 18 și 26 de ani din centrele rezidențiale pot opta pentru ieșirea din sistemul de plasament și pentru o viață independentă.