Prioritățile USR în noua sesiune parlamentară

Prioritățile USR în noua sesiune parlamentară

Președintele USR Cătălin Drulă a prezentat, joi, prioritățile legislative ale USR în noua sesiune parlamentară, care includ reduceri de taxe, abrogarea pensiilor speciale pentru aleșii locali, adoptarea DNA-ului Pădurilor, eliminarea păcănelelor din orașe.

1. Reducerea de taxe. USR se va lupta pentru eliminarea noii taxe introduse de PSD și PNL, respectiv impozitarea banilor pe concediu medical. Avem de asemenea în circuit un proiect cu reducerea TVA la carburanți, care ar ajuta inclusiv transportatorii/fermierii care se plâng de prețurile mari la combustibil.

2. Trebuie să facem reformele din PNRR și una dintre aceste reforme este eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali.

3. Continuăm să luptăm pentru proiectele care ajută tinerii. Fără Păcănele lângă școli trebuie să devină realitate. Am strâns 80.000 de semnături din toată țara pentru acest proiect.

4. Echitate și justiție până la capăt – USR are proiect privind confiscarea extinsă a averilor ilicite și care asigură victimelor posibilitatea de a-și recupera prejudiciul, dar și daune morale.

5. Ne luptăm pentru mediu. Avem mai multe proiecte deja depuse: DNA-ul Pădurilor și Centura Verde a Bucureștiului, un proiect care vizează acordarea de competențe Jandarmeriei Române de a opri în trafic camioanele cu lemne, dar foarte important este și proiectul care anulează legea PSD dată cu dedicație pentru familia Stănescu prin care suprafețele de apă pe care se cultivă stuf în Deltă au devenit pajiști.

6. Una din prioritățile USR va fi îmbunătățirea votului din diaspora, avem un proiect la un pas de adoptare în Camera Deputaților care prevede două zile de vot, prelungirea programului de vot pentru cei care stau la coadă la ora 21:00, vot prin corespondență și alte măsuri utile.

7. Pachet de legi pentru protecția mamelor. Una dintre legi vizează actualizarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi a stimulentului de inserţie cu rata inflaţiei și vom lupta pentru înființarea registrului mamelor minore.

8. Pachet de legi și în domeniul educației care vizează actualizarea burselor elevilor cu rata inflației, cumpărarea de calculatoare pentru elevi, asigurarea banilor pentru transport, creșterea siguranței în școli, înființarea platformei Univedu pentru înscrierea online la facultate.