USR: Florin Barbu nu trebuie să mai stea nici măcar o zi în fruntea Ministerului Agriculturii!

USR: Florin Barbu nu trebuie să mai stea nici măcar o zi în fruntea Ministerului Agriculturii!

Ministrul Florin Barbu trebuie să plece, de urgență, din Guvernul României! Iar, dacă onoarea nu determină demisia, premierul Marcel Ciolacu ar trebui să-l demită de îndată. De la preluarea mandatului de ministru, Florin Barbu nu a făcut decât să-și dovedească incompetența și disprețul față de agricultori, în timp ce a promovat cu abilitate legea prin care milioane de euro urmau să umfle conturile apropiaților baronului PSD Paul Stănescu.

Ce blestem pe agricultura românească să fie pusă în mâinile unor foști comuniști, așa cum era Petre Daea, sau a unor mai tineri admiratori ai comuniștilor. Chiar nu găsește PSD un ministru ancorat în realitățile agriculturii europene de secol XXI? Îi transmit un mesaj clar premierului Ciolacu: să salveze agricultura de comuniști și să nu-i mai fie frică de Stănescu. Dacă tot are șansa să conducă vremelnic Guvernul României, să pună un ministru căruia să-i pese de agricultură, nu un cărător de geantă al unui baron PSD. În ‘89 a căzut comunismul. La 34 de ani distanță, noi vrem să scăpăm și de comuniștii care ne conduc astăzi țara”, declară deputata USR Diana Buzoianu. 

Cu un tupeu specific doar vremurilor după care el este nostalgic, Florin Barbu a susținut, astăzi, la dezbaterea moțiunii simple depuse de USR și Forța Dreptei, că agricultorii primesc un sprijin „fără precedent”. Atunci, oare, de ce au ieșit fermierii, alături de transportatori, să-și strige disperarea în stradă, zile în șir?

În loc de explicații și scuze, ministrul PSD al Agriculturii a preferat să înșire, astăzi, minciună după minciună și doar cuvinte goale, precum se raportau odinioară, din pix, producțiile la hectar. Un motiv în plus ca deputații USR să-i facă ministrului admirator al dictatorului Ceaușescu și un cadou: o cravată de pionier.

De altfel, i-ar fi fost și greu ministrului Florin Barbu să explice de ce, asemenea predecesorului său, Petre Daea, nu a făcut nimic pentru a-i sprijini cu adevărat pe fermieri.

Cum greu ar fi fost și să dea o explicație credibilă pentru legea prin care stuful din Delta Dunării a devenit peste noapte pajiște și aducător de subvenții europene în conturile apropiaților baronului PSD Stănescu. Sau pentru eșecul răsunător al Casei Unirea, unde sunt facturi neîncasate de 10 milioane de euro, dar de vândut se vând cu precădere produse de import, nu din producția autohtonă.

PSD și ministrul Florin Barbu au transformat Casa Unirea, care trebuia să ajute milioane de români, într-o afacere de partid, ce nu îi ajută deloc pe români. Ba din contră, se pare că îi sărăcește și mai mult. Chiar și sloganul sub care funcționează Casa Unirea a fost însușit, ca să nu zic furat, de la alții. Românii s-au ales doar cu o pagubă și mai mare. Și dacă ar fi doar acest motiv, ministrul Barbu tot ar trebui să plece din fruntea Ministerului Agriculturii”, afirmă deputatul USR Daniel Blaga.