Firmele sunt puse din nou să plătească nota de plată a minciunilor PSD – ALDE

Firmele sunt puse din nou să plătească nota de plată a minciunilor PSD – ALDE

Partidul Uniunea Salvați România atrage atenția că mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat ascunde o mare minciună a programului de guvernare PSD – ALDE deoarece anulează majorarea salariilor din sectorul bugetar cu 25%.

Coaliția PSD – ALDE a promis în campania electorală că va adopta o lege a salarizării unitare care să majoreze salariile din sectorul public cu 25% începând de la 1 ianuarie 2018. În realitate, prin mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat are loc doar o creștere a salariului brut cu 22,75% în timp ce salariul net va rămâne la același nivel.

”Majorarea salariilor din sectorul bugetar cu 25% se dovedește o minciună, iar membrii guvernului PSD – ALDE încearcă să o mușamalizeze prin acest artificiu”, afirmă deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

Grav este că în ciuda asigurărilor oficiale că prin această măsură nu vor scădea salariile, Guvernul pregătește o lege care să oblige toți angajatorii din România să majoreze salariile brute cu cca. 20%.

”Propunerea ministrului de Finanțe de a obliga firmele să modifice contractele de muncă este o aberație din punct de vedere economic și reprezintă un nou abuz al guvernării PSD – ALDE în războiul pornit cu companiile private și mediul de afaceri”, consideră purtătorul de cuvânt al USR.

Partidul Uniunea Salvați România cere Guvernului să renunțe la măsurile de destabilizare a economiei prin intervenția abuzivă în relațiile contractuale dintre angajatori și angajați sau introducerea contului separat pentru plata TVA.

Coaliția PSD – ALDE a demonstrat în opt luni de guvernare că este incapabilă să onoreze promisiunile electorale, provocând haos în administrarea finanțelor publice și în economie prin măsuri populiste fără acoperire bugetară.