Istoricul Cristian Vasile s-a alăturat USR

Istoricul Cristian Vasile s-a alăturat USR

Cristian Vasile a devenit membru al USR, filiala Sector 1. Cristian a fost membru şi secretar ştiinţific al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România (2006). Așa-numita ”Comisie Tismăneanu” a avut un rol deosebit în istoria recentă a României: a elaborat raportul final care a stat la baza condamnării oficiale a regimului comunist din România. Între 2011 şi 2012 Cristian a fost director ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

„Am intrat în USR pentru că România pare a fi într-un moment de cumpănă. Nu îmi pot permite să mă resemnez, să disper şi să stau pe margine ca privitor sau analist politic într-o situaţie critică pentru statul de drept, atunci când este nevoie mai mult ca oricând de implicare, şi nu doar civică“ spune Cristian Vasile.

”Sunt mândru că oameni valoroși și importanți aleg să vină în echipa USR. Organizația crește în fiecare zi, căpătăm masă critică pentru a guverna în 2020. Cristian Vasile va contribui cu propuneri privind legislația arhivelor. Personal, ca deputat, intenționez să depun un proiect de lege pentru interzicerea simbolurilor și manifestărilor comuniste și am promisiunea lui Cristian Vasile că vom lucra împreună la acest proiect de lege. Bun venit în USR!”, spune Cristian Ghinea, vicepreședinte USR responsabil cu Extinderea partidului.