Miniștrii USR PLUS și-au dat demisia din guvernul condus de Florin Cîțu

Miniștrii USR PLUS și-au dat demisia din guvernul condus de Florin Cîțu

Miniștrii USR PLUS și-au scris demisiile din Guvernul condus de Florin Cîțu.

Florin Cîțu a dinamitat coaliția cu bună știință și cinism. USR PLUS a fost exclus de la guvernare din momentul în care Florin Cîțu a lansat marele jaf național prin înființarea PNDL 3. E același program ca al lui Dragnea. Același program prin care baronii își umpleau buzunarele, iar comunitățile rămâneau la fel de sărace. Nu de asta am ieșit în stradă. Nu de asta ne-ați votat.

Nu putem guverna alături de un premier care îl demite, unilateral, pe ministrul Stelian Ion doar pentru că nu a acceptat să cedeze șantajului. Nu putem merge mai departe cu un premier care guvernează fără un minim respect pentru acordurile de coaliție.

Nu am fi vrut să se ajungă aici. Voiam să fim lăsați în pace să facem treabă și asta ne dorim în continuare. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, să fie lăsat în pace să construiască autostrăzi, Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, să fie lăsat să implementeze cel mai important program de țară – PNRR. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, să fie lăsată în pace să continue lupta pentru curățarea sistemului de sănătate. Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, să fie lăsat să continue depolitizarea companiilor de stat. Ministrul Digitalizării și Cercetării, Ciprian Teleman, să sprijine marile proiecte din cercetare, iar Stelian Ion, ministrul demis al Justiției, să continue lupta pentru o justiție curată și independentă, egală pentru fiecare cetățean. PNL trebuie să aleagă: ori guvernează cu USR PLUS ca partener de guvernare recunoscut pentru reforme ori oferă românilor formula Cîțu-Ciolacu cu PSD în echipa câștigătoare, formula care a funcționat astăzi în BPR.