Cristina Prună: Aducem mai multă transparență în activitatea ANRE

Cristina Prună: Aducem mai multă transparență în activitatea ANRE

Deputata USR Cristina Prună, vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii, a reușit, miercuri, să introducă două modificări importante în Legea Energiei care aduc mai multă transparență în activitatea ANRE.

Concret, ANRE va trebui să publice lunar datele referitoare la tranzacțiile de pe piață în mod transparent și va pune la dispoziția oricăror părți interesate aplicația privind comparatorul de tarife.

”Acum toți românii vor putea să vadă pe site-ul ANRE, în fiecare lună, care este prețul de cumpărare pe piața de energie și să îl compare cu cel din ofertele furnizorilor. Prea mult timp oamenii au fost intoxicați cu fel și fel de teorii despre furnizorii de energie. Acum vor putea să verifice singuri dacă aceste teorii au fost sau nu adevărate”, explică deputata USR Cristina Prună.

În prezent, pe site-ul ANRE intră foarte puțini oameni, iar dacă nu sunt familiarizați cu siteul nu găsesc cu ușurință comparatorul de tarife. Prin amendamentul propus de USR site-urile de știri, dar nu numai vor putea solicita către ANRE accesul la comparatorul de tarife pentru a putea fi integrat în site-ul propriu, devenind astfel mai accesibil pentru consumatori.

Modificările propuse de Cristina Prună au fost votate cu sprijinul majorității membrilor din Comisia pentru industrii și servicii din Camera Deputaților.