Primarii Radu Mihaiu și Dominic Fritz elimină privilegiile și creează noi locuri de parcare pentru cetățeni

Primarii Radu Mihaiu și Dominic Fritz elimină privilegiile și creează noi locuri de parcare pentru cetățeni

Primarii USR Radu Mihaiu și Dominic Fritz au eliminat, în urma controalelor făcute la nivelul administrației, contractele cu dedicație date pentru firmele care aveau rezervate, în mod privilegiat, locuri de parcare și le-au redat cetățenilor. În acest mod, au fost create noi locuri de parcare pentru cetățeni.

La Timișoara, de exemplu, au fost inclusiv cazuri în care aceste instituții, cu doar câțiva angajați și fără relație cu publicul, aveau peste 20 de locuri de parcare rezervate. Și nu este singurul exemplu.

Primarul Dominic Fritz a corectat această anomalie și, în acest mod, au fost create 250 de locuri de parcare în plus pentru timișoreni.

„Bineînțeles că există cazuri în care este necesar ca un număr limitat de locuri de parcare să fie rezervate pentru a asigura accesul la anumite servicii publice. Dar aceste excepții nu trebuie să ducă la un sistem de trocuri și favoruri pe bază de pile și relații. Domeniul public trebuie să fie pentru toți și regulile să se aplice tuturor”, susține primarul Dominic Fritz.

La rândul său, în Sectorul 2, primarul Radu Mihaiu a depistat contractele cu dedicație date pentru 7 firme prin care acestea beneficiau de peste 50 de locuri de parcare de reședință, deși regulamentul prevede clar că locurile de parcare rezidenţiale se acordă doar persoanelor fizice.

Primarul USR a eliminat toate locurile de parcare rezidențiale pentru firme și le-a redat cetățenilor.

În plus, în urma verificărilor, primarul Radu Mihaiu a descoperit şi că 5.400 de locuitori din sector cu loc de parcare nu au în proprietate o maşină.

“Vom verifica fiecare dosar în parte să vedem situaţia, iar dacă nu respectă regulamentul, aceştia îşi vor pierde locul de parcare.

Ştiu că există acest fenomen, în care cei care au un loc de parcare de la ADP îl închiriază mai departe către alţi vecini, dar am o veste proastă pentru ei: îi vom depista şi le vom anula locul de parcare”, precizează primarul Radu Mihaiu.