PSD-PNL îi garantează lui Florin Iordache șefia Consiliului Legislativ pentru cel puțin 5 ani

PSD-PNL îi garantează lui Florin Iordache șefia Consiliului Legislativ pentru cel puțin 5 ani

Florin Iordache – părintele OUG 13, resuscitată și împinsă grăbit spre adoptare zilele acestea de Coaliția PSD-PNL – va avea garantată funcția de președinte al Consiliului Legislativ încă 5 ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă 5 ani. Un vot în acest sens a fost dat în Comisia juridică a Camerei Deputaților, iar USR a fost singurul partid care s-a opus recompensării fățișe a ministrului PSD „Altă întrebare”.

Oamenii care au venit cu OUG 13 sunt și azi în funcții. Mai mult, sunt recompensați în fiecare zi. Florin Iordache a ajuns la Consiliul Legislativ, iar acum i s-a prelungit mandatul încă 5 ani sigur, cu posibilitatea unor alți 5 ani. Sorin Grindeanu este ministrul Transporturilor, unul din liderii PSD. Ne arată în fiecare zi dispreț. Ne spun în fiecare zi că protestele a sute de mii de români nu au contat. Ne sfidează zilnic. Dar vine și ziua decontului, în 2024. USR îl va revoca pe Florin Iordache de la Consiliul Legislativ imediat ce vom avea majoritate”, declară Silviu Dehelean, deputat USR și membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților.

Garanția rămânerii în funcția de președinte al CL a fost introdusă pentru Florin Iordache într-un proiect PSD, care a primit raport favorabil în ședința de luni seara a Comisiei juridice din Camera Deputaților.

USR a propus ca mandatele în curs ale președintelui Consiliului Legislativ și președinților de secție să înceteze în termen de 2 ani de la intrarea în vigoare a legii, fără posibilitatea reînnoirii, în condițiile în care actuala conducere a CL a fost instaurată de PSD-PNL-UDMR în urmă cu aproape 3 ani. Amendamentul USR a fost respins prin votul majorității PSD-PNL-UDMR din Comisia juridică.

Prin urmare, mandatul lui Florin Iordache și mandatele actualilor președinți de secție vor înceta la 5 ani după ce legea intră în vigoare. În plus, există posibilitatea reînnoirii mandatelor, ceea ce înseamnă că părintele OUG 13 are șanse sporite să rămână la șefia Consiliului Legislativ în următorii 10 ani.