PSD și PNL sabotează inițiativa USR privind interzicerea păcănelelor la mai puțin de 300 m de școli

PSD și PNL sabotează inițiativa USR privind interzicerea păcănelelor la mai puțin de 300 m de școli

Coaliția PSD-PNL sabotează proiectul USR privind interzicerea păcănelelor la mai puțin de 300 m de școli și locuri de joacă. Deputații puterii nu au asigurat astăzi cvorumul necesar în Comisia de cultură a Camerei Deputaților pentru adoptarea unui raport pe acest proiect de lege.

Termenul de adoptare a raportului pentru inițiativa USR este 5 aprilie, ceea ce înseamnă că dacă astăzi se adopta raportul, mâine putea să existe un vot final în Camera Deputaților pentru ca proiectul de lege să fie adoptat.

„Azi, în vreme ce PNL și PSD nu și-au făcut treaba la serviciu, drama continuă. Mult prea multe familii din România sunt nevoite să vadă cum cei dragi își joacă până și banii la întreținere la aceste păcănele. Facem un apel către Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderii acestei coaliții, să vină la serviciu, în primul rând, să urgenteze adoptarea acestei legi, să nu mai piardă vremea prin ședințe în care stabilesc praguri la hoție, și să adoptăm de urgență acest proiect de lege esențial pentru viitorul României”, a declarat deputata USR Diana Stoica.

Pe lângă absența de la ședințe, PNL și PSD au complicat intenționat traseul legislativ al acestui proiect, tocmai pentru a sabota adoptarea legii.

„Dincolo de faptul că refuză să vină la ședințele de comisii, au îngreunat adoptarea unui raport favorabil, trimițând această inițiativă către șase comisii raportoare, când de obicei sunt două, maximum trei. De aici putem trage o singură concluzie: pentru PSD și PNL, viitorul copiilor nu înseamnă nimic, însă pentru pensiile speciale sau reglementarea hoției ar face orice”, a declarat senatorul USR Sebastian Cernic.

Inițiativa USR „Fără păcănele lângă școli” a fost votată cu unanimitate de voturi în Senat, prima cameră sesizată, iar inițiativa a intrat apoi în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.