Diana Stoica: Premierul Ciolacu este ipocrit, urmează o avalanșă de păcănele mutate din localitățile mici în orașe

Păcănelele nu dispar pentru că premierul Ciolacu țipă la ele. Ele trebuie să dispară pentru că a intrat în vigoare legea prin care ar trebui să fie scoase din localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori, iar Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) trebuie să se asigure că legea este aplicată, chiar dacă este o lege incompletă, intenționat redactată așa de PSD.

PSD a umplut internetul cu anunțuri că a scos păcănelele din 90% din localități. A venit ziua intrării în vigoare și ce să vezi, ele nu erau scoase. Chiar omul lui Ciolacu de la ONJN le dăduse un răgaz de până la un an. În sfârșit, astăzi a început să se aplice legea. O veste bună, dar nu prea, pentru că rămân casele de pariuri și pentru că jumătate dintre români vor suferi consecințele. Urmează o avalanșă de păcănele mutate din localitățile mici în orașe. Orașe care sunt deja sufocate de aparatele morții. Soluția corectă pentru a proteja toți românii există în legile anti-păcănele pe care le-am inițiat și ele trebuie adoptate de urgență”, declară deputata USR Diana Stoica.

După ce USR a devoalat minciuna PSD și strategia prin care ONJN, instituție din subordinea Guvernului, lăsa un răgaz de până la un an operatorilor de jocuri de noroc în ceea ce privește scoaterea păcănelelor din localitățile mici, premierul Ciolacu a încercat, astăzi, în ședința de guvern, să pozeze în cel care pune la punct industria jocurilor de noroc.

În mod total ipocrit, așa cum a făcut-o și pe alte subiecte importante, premierul promite că PSD va face regulile și pentru cele 10% din localitățile din România neacoperite de legea PSD. Ce nu spune Marcel Ciolacu – care nici măcar nu a venit să voteze legea cu care se laudă acum – este că în acele 10% din localități trăiește mai mult de jumătate din populația României.

Deși putea merge pe soluția propusă de USR, mult mai completă și corectă, și să-i protejeze astfel pe toți românii, PSD a preferat blatul cu industria păcănelelor și i-a lăsat neapărați pe cei care locuiesc în București, Brașov, Cluj, Timișoara, Brăila, Craiova, Iași și alte orașe ale țării. Ba chiar mai rău, pentru că toate acele aparate din micile localități vor fi aduse, cel mai probabil, în orașele deja sufocate de păcănele.

Soluțiile corecte există în legile anti-păcănele inițiate de USR. Este vorba de scoaterea totală a păcănelelor din apropierea școlilor, locurilor de joacă, spitalelor și bisericilor, de la parterul blocurilor, dar și de eliminarea reclamelor de pe blocuri, stadioane și orice spațiu public, așa cum a propus USR. De asemenea, USR a cerut să fie crescute amenzile pentru cei care permit minorilor să joace.

Cerem premierului și președintelui PSD, dacă vrea cu adevărat să pună la punct industria jocurilor de noroc, să nu mai blocheze dezbaterea și adoptarea pachetului USR anti-păcănele. Și, nu în ultimul rând, să ceară ONJN, pe al cărui președinte el îl numește, după criterii strict politice, să nu mai lase nefolosiți prin conturi banii care ar trebui să fie utilizați pentru activități și programe de protecție împotriva jocurilor de noroc și pentru activități de prevenire și tratament al dependenței de jocuri de noroc.